Thursday, November 22, 2012

CAKESssss

hot..hot..hot....... stuffffsss

hehe...

All cakes yang dah selamat dimakan.... berminggu - minggu lepas... hehe.. baru dapat transfer dari camera.. sebahagian cakes yang dibuat lepas dapat mixer baru! hihik..  

semua tempahan orang.. buat sikit2 je.. sebab kemudahan kecik... oven kecik,  peti ais kecik, takle nak buat banyak.. takat kawan2 keliling ni jela....

 9" choco moist cake 

 red velvet cupcakes + cream cheese frosting


9" red velvet cakes + cream cheese frosting

yang ni bercinta nak buat.... dengan sibuk practice musical show before raya haji... lepas balik practice, buat show pulak kat dapur.. 3 biji untuk anak buah sebab apaknya nak sambut sekali untuk 3 anak walaupun birthday dah lepas awal tahun haritu! sebiji lagi mak saya punya birthday 4/10 lepas

dorang sambut sama2 time raya haji.. sekali kenduri akikah

dari kiri:
1) 9" choco mousse Disney Princess cake - kesiannnnn topping coklat tu cair sampai jatuh semua coklat smarties... pastu coklat tu yang hilang dulu 

2) Pink Velvet Barbie cake + cream cheese topping - tah mana pegi 'jurukamera' time nih... nak amik gambo slice cake  tumpang camera anak buah je

ni  rupa dalamnye.. berpeluh nak menunggu masak selapis2 nih... 

3) Red Velvet cake - yang ni kesian betul... mula2 nak buatkan mak kek lain.. tapi time nak deco kek tu hancur! ke tongsampahla ape lagi... T_T 
jadila kek contigency plan... buat yang dah sangat biasa buat
pastu bila nak deco mencabar jugak entah kenapa cream cheese tu lembik sangat! T_____T

slice of red velvet cake

4) Japanese Cotton Cheese Pooh Cake + buttercream frosting - kek yang ni paaaaaaaling cepat dapat deco.. within half an hour dah siap dan yang paling kemas! matikla orang baling kasut sebab puji sendirik.. hihi






yang ni bawak time melawat baby baru deepavali lepas... choco cheese cake. double cheese! 

alhamdulillah... sapa sangka mixer tu dapat bantu saya cari duit tambahan....  masih belajar lagi.. kerja saya masih comot.. masih nak asah skil2 buat kerja cermat, teliti.... terima kasih banyak pada customer2 a.k.a kawan2, adik beradik yang banyak bagi sokongan 

2 comments:

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... jejes air liur ibu tengok kek-kek ni. Awie ngan Bella minta Coki antar sikit kat diorang hihihi

MR Penyubiru said...

pergh..pink velvet tu nampak mengiurkan...yummy!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"