Wednesday, January 30, 2013

Kerap MC & EL

Bab - bab MC ni sensitif kadang - kadang kan? Tajuk tu takde kaitan dengan saya pun... sejak bekerja, hatta masih belajar dulu pun saya memang jarang jatuh sakit jadinya jarang sangatlah MC. Sepanjang 6 tahun kerja ni pun boleh kira dengan jari berapa kali MC. Alhamdulillah syukur dengan rahmat yang Allah berikan..

Cumanya saya pelik dengan beberapa orang kat ofis ni, silih berganti MCnya... orang2 yang samaaaaaa je pulak tu... setiap hari tak sah kalau takde email maklumkan sipolan2 ni MC bulan januari ni belum pun habis lagi tapi dah beberapa kali nama yang sama naik dimaklumkan sebagai MC. kalau tak mc EL

2 minggu lepas entah kenapa dorang ni macam pakat2 EL & MC, lepas dia, dia, kira dalam 1 department tu tetiap hari mesti ada yang cuti, ada yang sampai 4 org sekaligus! macam boikot je dorang nih... bila dah sampai tahap macam tu agaknya GM pun naik anginla.. terus mintak list MC n EL dari Nov - January (walaupun masa tu baru je masuk bulan Jan). bos mana tak marah kalau tetiap hari mailbox dia penuh dengan notification MC n EL.. tapi masih belum meletup lagi big boss dengan issue ni

Dorang ni tak risau ke eh klu sume tu effect KPI? perkara yang selalu berlegar - legar dalam otak ni sebab dari awal lagi dorang dah ingatkan >3 kali EL mmg ur KPI will gonela... bila KPI gone boleh say goodbye utk   Bonus n incrementla....



.........hish ape kena aku ni dok risaukan orang lain? dorang pun tak risau pasal KPI dorang.



**Updated: Baru dapat tahu salah seorang yang selalu MC n EL tu dah resign! pastu banyak kerja dia yang dia dah terima dari awal bulan langsung tak settle... natijahnya ramaila kawan2 yang berkaitan dengan dia dapat kemarahan free dari boss masing2 walaupun bukan salah dorang.

Tuesday, January 22, 2013

ada masalah ke kalau aku pakai kete buruk?!

Hangin bila org dok tanya2 dengan nada sinis

"Ko masih pakai kancil ke?"

So what if I am?!

Aku pernah menyusahkan kau ke dengan kete aku tu?

Aku takde mende kau busy body pehal?

Aku taula ko mampu nak pakai kete besau.. selang 2 tahun rasa tak suka boleh tuka kete lain... tapi tak payahla nak tunjuk caring tanya2 mcm nak mintak penampar... hujung2 mintak tolong aku gak jadi referral

Kalau time senang takde pun nak tanye kabo

Time sesak org yang pakai kancil buruk ni jugak yg ko cari... huh

Wednesday, January 16, 2013

Godaan kapal terbang merah

Dah setahun lebih dapat menghindarkan diri dari godaan promo kapal terbang merah. Akhirnya saya terjebak juga.. yang free seat tak dapekla.. mana maunya nak bangun tetengah malam nak berebut free seat tu.. saya lagi sayangkan tidur! ahaha.. lapanplohringgit pun consider murah kan? hihi cumenye waktu nak terbang nuuuuuuuuuun kat hujung tahun.

gara - gara nak cari flight ke tawau bulan 5 ni. Kawan baik nak bina masjid di lahad datu.. cari - cari - cari takde dah yang murah.. semua 200 lebey one way.. tak masuk tok nenek fees lagi.. adoi!

before this ada jugak member sabahan kawin tapi cam boleh ngelat sebab pasangan org semenanjung.. jadi bolela pergi yang semenanjung je... kali ni memang tak boleh nak tolong.. 2 -2 sekampung kat sabah!


tket nak kesabah tak beli lagi.. yang ke krabi dah beli.. padahal yang kenduri sabah tu yang lagi penting.. isk

............korek2 tabung nak wat tambang g sabah

Friday, January 11, 2013

MAXIS ~ Kini tinggal sejarah

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!

sedar tak sedar dah 11 hari di tahun 2013 dan belum ada 1 entri pun lagi.. isk..

masih dalam transition mood lagi kot... masih nak terima dan sesuaikan diri dengan keadaan sekarang... kene duduk jauh dari keluarga..tidur pun masih belum lena.. saya seorang yang sangat particular tentang tempat tidur.. bila beralih tempat mesti akan  ambil masa yang lama utk saya sesuaikan diri.. terjaga patlima kali dalam waktu 6 jam tidur.. T__T 

waktu di pejabat pula menderita kesejukan! dah macam duduk kat kutub! otak pun macam dah beku... sebab centralised aircond yang terlalu sejuk! sejuk menggigit sampai ke tulang... dah sampai tahap nak pakai winter jacket complete dengan socks n glove.. 

oh mukadimah kelaut sudah... sebenarnya nak cerita pasal benda lain.. hihi

setelah bertahun2.. to be specific sejak dari tahun 2002 saya adalah pengguna maxis..dari prepaid sampaila ke postpaid, nombor yang sama tak pernah bertukar... saya punya masalah mengingat nombor, jadi memang tak pernah bertukar walaupun telefon pernah hilang tetap ke maxis tuntut simcard baru dengan nombor yang sama... setia sungguh kanns.. ^_^

waktu mula - mula beli simpack prepaid tu pun kalau tak silap harga 200lebih... hush kalau sekarang suruh beli simpack yang mahal camtu mampus takkan belinya. lepas bertahun pakai prepaid bertukar ke postpaid bila mula kerja tahun 2006 bill rm150 mmg tak kurang maklum jelah zaman bercinta (kununnya...) 



ni simcard saya sejak 6 tahun dulu

masuk tahun ke-10 dengan maxis saya buat keputusan untuk bertukar service provider..... merajuk dengan maxis? adala sikit2... bertahun pakai maxis tak pernah nak dapat rebet ke ape ke... 


bila customer service tanya kenapa nak tukar jawapan saya senang je...... "sukati sayala nak tukar.." hahaha belagak betul kan?! ni bulan pertama dengan servis provider baru.... belum boleh compare kan lagi... sebab belum dapat bil.. nanti dah 2 -3 bulan baru boleh nampak perbezaan kot

tapi sebenarnya saya masih attach dengan maxis coz company hp guna maxis ^_^ 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"