Tuesday, January 22, 2013

ada masalah ke kalau aku pakai kete buruk?!

Hangin bila org dok tanya2 dengan nada sinis

"Ko masih pakai kancil ke?"

So what if I am?!

Aku pernah menyusahkan kau ke dengan kete aku tu?

Aku takde mende kau busy body pehal?

Aku taula ko mampu nak pakai kete besau.. selang 2 tahun rasa tak suka boleh tuka kete lain... tapi tak payahla nak tunjuk caring tanya2 mcm nak mintak penampar... hujung2 mintak tolong aku gak jadi referral

Kalau time senang takde pun nak tanye kabo

Time sesak org yang pakai kancil buruk ni jugak yg ko cari... huh

10 comments:

gadisBunga™ said...

wowww...ada jugak yang tanya gitu???

saya pernah jumpa kawan kepada seorang kawan, akitek, grad obesi. pakai kancil.

ye, kancil.

tapi dia beli kancil tu cash ye...hihihi~

~mrs azmi~ said...

@Gadis Bunga: melampau kan?! memang saje bikin panas

Dr Singa said...

kereta besau.. hutang pun besau!

Daddy Ziyyad said...

melayu sengkek tapi mau bergaya + hutang keliling pinggang mmg camtu kekdahnya...;) Terlebih concern tgk org 'live below our mean'..

:)

~mrs azmi~ said...

@Dr Singa: lepas tu merungut2 depan kita kata tak cukup duit

@Daddy Ziyyad: dia dok nak samakan org lain dengan dia.. biar papa asal bergaya

julietchun said...

saya sangat suka kancil,senang menyelit tem jem, senang paking.

Aidah said...

Kete ni sebenarnya keje dia hanya bawak kita dari satu tempat ke tempat yang lain. Itu aje. Ada kete senang bergerak, tak kira pun kete apa. Alhamdulillah asal ada kete, cukup bersyukur kan. Biarlah dia tu, dik. Kesedaran masih belum sampai kat akal dia agaknya.

Rozita said...

lain kali tk payah marah. ko mintak je orang tu beli kan ko sebiji vios ke..ha..hokey tak?

~mrs azmi~ said...

@julietchun: yeay! memang pun. sebab tu sangat sayang kete ni.. walaupun org sakit mata tgk

@Aidah: jeles lettew kita tak kisah bersederhana.. hihi

@Rozita: two thumbs up! boleh jadi modal lenkali ni.. kot2 bole dapat vios free kan?!

miss scofield said...

org msia nih prihatin bebenor...

kasi je penampor!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"