Thursday, May 31, 2012

rasa bersalah

pagi tadi bangun lambat! kul 7 baru terjaga T___T punyala kelam kabut nak bersiap.. sebab biasanya kul 7 dah keluar rumah! pelik sebab langsung tak sedar bunyi alarm.. sedar - sedar dah terang... uwaaaaaaa kelam kabut bersiap dahla pagi ni ada meeting kul sembilan! lagi sekali huwaaaaaaaaaa

dah dalam kelam kabut tu, budak - budak dua ekor ni asik mengekor je mana saya pegi.. sampailah  waktu nak bukak gril rumah, aly nampak sekor kucing itam dengan selambenye turun dari atas kete.. memang menderamla dia.. sekali tak semena - mena dia boleh gigit kaki sekuat hati saya sebab nak lepaskan geram! memang serta merta jadi singala mama nih... 

macam orang hilang akal, tangan ni memang ringan je cepuk kepala dia, jentik telinga sekuat2 hati..  semuanya jadi macam sekelip mata je.. dia gigit sekuat hati & terus lepas (boleh nampakla lubang kat betis nih), saya pulak terus naik angin T____T

rasa bersalah kat budak ni.. -_-"

then masa driving terfikir balik apa yang saya buat tadi....... apa yang aku dah buat sebenarnya?? dah nama pun kucing.. bukan tau apa pun... ::sigh::

Monday, May 28, 2012

Kadang - kadang makcik - makcik ni pun kene belajar erti adab sopan juga

Petang semalam lepas balik kenduri di teluk intan singgahla TESCO bukit sentosa carik wetfood utk aly & coki.. dari pagi tak berenti mengekor mama je. mama masuk toilet 2 - 2 jadi jaga depan pintu. dah tuangkan biskut dalam bowl pun wat tak reti jek. wat muka kesian mintak wetfood macam dah berbulan tak dapat makan wetfood padahal semalam baru makan. isk...

nak dijadikan cerita, dah siap amik segala jenis makanan utk anak2 bulus tuh terusla g Q kat kaunter.. dalam 5 minit budak cashier tu suruh g kat kaunter lain sebab dia nak tutup! gila betul tesco ni.. ramai orang nak bayo boleh 3 je kaunter bukak???

hati dah mula panas gerak jugakle ke kaunter lain...

sedang menunggu dengan penuh sabar tu perasan ada 2 orang makcik ni menyelit kat tengah2 laluan antara kaunter yang saya baris dengan kaunter sebelah... ingatkan dia nak keluar dulu sebab dia nak tunggu anak dia bayar ke..  sekali dia boleh masuk depan saya!!!! dengan selambenye letak barang dia  dulu!!!! tanpa ada sepatah haram kata2 minta izin dia nak bayar dulu!

dahla potong Q masa nak bayar banyak cekadak pulak.. tak bagitau kat cashier nak kira asing barang dorang, jadi cashier tu dah kira sekalilah.. boleh pulak dia suruh jugak asingkan padahal bukan banyak pun.., apelah salahnya bayar je sekali kemudian bayolah kat member tuuuu.. masa tu memang dah macam gunung berapi dah hati ni.. bergelodak marah tengok perangai makcik2 tu

Ya Allah!! dugaan apela yang kau turunkan ni.. dahla hati memang dah panas ade pulak makcik yang tak reti adab macam ni! saya memang hadiahkan renungan tajamlah kat makcik 2 orang ni sampai diorang gelisah... walaupun biasanya saya tak kisah tapi masa tu saya memang marah! memang tak redha makcik tu ambil hak saya dan orang - orang yang menunggu giliran selepas saya.. dalam hati ni memang dah menyumpah seranah.. cuma tinggal lagi tak keluar dari mulut ni.. 

dia ingat dah tua tak perlu ke nak hormat orang muda ni? at least minta izin dulu.. jangan aci curi giliran orang jeeee! sampai saat ni saya masih marah lagi... 

tenanglah wahai hati..... T_____T

Thursday, May 24, 2012

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"