Tuesday, September 6, 2011

Cruel Pet Boarding Centre - PETKNODE

semalam hari pertama selepas raya baru dapat buka fb dan serta merta tersentak bila dinding muka buku saya dipenuhi cerita yang menyayat hati! mengenai pusat penjagaan kucing yang mengabaikan hampir 300 ekor kucing! kucing kelaparan, ada yang kurus kering dan ada yang dah mati!

berita akhbar




blog



fb



ibu dan anak yang sudah mati mengadap antara 1 sama lain seperti yang diceritakan oleh bella@ bazilah dalam video dibawah

MasyaAllah.. dimana perikemanusiaan 2 orang manusia tu?! adakah kerana wang yang tak seberapa tu menyebabkan mereka hilang pertimbangan membiarkan kucing - kucing kelaparan?

alasan mereka yang sangat klise "tak cukup kakitangan" oh.... kalau tak cukup kaki tangan kenapa nak terima sampai 300 ekor kucing?????

dan lagi klise bila dorang cakap "takle nak control orang yang register online......"

WHAT THE F%^%*!!!!

memang tak sampai hati tengok semua gambar - gambar kucing yang teraniaya tu.. air mata tak berhenti - henti mengalir

video dibawah adalah sidang akhbar yang dilakukan oleh pertubuhan yang melindungi hak haiwan2.. mengalir air mata mendengar cerita bella mengenai keadaan di pusat penjagaan berkenaan. tak dapat bayangkan kalau saya salah seorang dari pemilik kucing2 tu...



web rasmi pusat berkenaan telah pun ditutup, tapi blog ni dia lupa kot....

perhatikan salah satu entry dalam blog berkenaan 'JIMATKAN KOS, BUKAN KUALITI JAGAAN'

sejujurnya, saya juga hampir terpengaruh dengan iklan oleh pusat jagaan berkenaan, nak hantarkan aly & coki kesana untuk hari raya. tapi lepas dikira - kira dan dibincang2 saya rela keluarkan duit lebih sedikit untuk cage yang lebih besar untuk mereka dan bawa mereka pulang ke kampung, dapat jumpa nenek, hati mama pun senang tengok dorang depan mata dan sekarang cage tu pun tinggal kat kg, senang kalau balik lain kali tak payang nak angkut dah ^_^


moga kucing - kucing yang terselamat akan cepat sembuh, dan yang telah pergi akibat tragedi ini moga mereka tenang disana... RIP to those kitties..


8 comments:

fatt said...

kucing dlm gmbr tu mati ke? Y___Y

ingtkan hidup..siyesly benda ni ridiculous...mmg takleh tolerate dgn org yg buat ni. apa dorg takde perasaan ke tergamak buat cmtu kat haiwan. even haiwan pun dia ada perasaan

tak silap i owner dia org meleis ek? org2 camni la buat busuk bangsa kita...harus kena rejam sampai mati..or biar dia duk dlm penjara tak makan...fair justice utk apa yg dia buat.

tinta hatiku said...

Oh! Tidaaaakkkkk....!!
Kesiannya kat kucing2 tu....
kejamnya manusia...

T_T

Daddy Ziyyad said...

Zalim. The cat owner, I mean each of one of them patut SUE pusat tu, padan muka. Siksa kucing2 tu mati kelaparan/dehydrated.

maza said...

Uiks.. kitties pun ada RIP ke? hehehhe

apa2 hal pun harus kena bedal penjaga pusat itu.. kurang2nya cucuk dgn joy stick kat pusat mereka.. huh!

~mrs azmi~ said...

@fatt: ya. kucing comel tu dah mati.. dan pastinya mati perlahan2 dan terseksa!

2 orang manusia tu tak layak langsung nak dipanggil 'manusia'! hukuman yang wajar pada dorang ni letak dalam kurungan ngam2 badan dorang, jangan bagi makan minum 10 hari macam yang dorang buat pada kucing2 tu

lepas tu kalau tak mati jugak kita tambah pulak rejam dengan batu!

~mrs azmi~ said...

@tinta hatiku: keduanya tidak layak bergelar manusia! mungkin 2 ekor syaitan yang baru terlerai ikatan ramadhan!

~mrs azmi~ said...

@Daddy Ziyyad: sangat zalim kan? diakhirat nanti pandai2lah berhadapan dengan kucing2 yang dizalimi tu

@maza: T____T

DrSinga said...

jahatttttttttttt!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"