Monday, April 20, 2009

bile dah terlebih rajin...

bile dah terlebih rajin.. sume mende nak dibuat dalam weekend.. huhu.. mmg dah plan nak membersihkan laman rumah weekend lps.. tapi tak disangka2 pulak kene g keje ari sabtu... ade urgent meeting kene attend.. sebabnye project dah exceed contract period tapitak siap lagi.. so client nak jupe.. aduh?! ini sudah lari sume planning..

mane nak basuh kain yang menimbun tu... nak kemas umah... nak bersihkan laman.. adoooyai! dengan berat hati ku gagahkan diri jugak pegi opis... sudahnye?? kene basuh kaw2 ngan client~ wat blur jela.. lagi jawab krg lagi menyinga diorg tuh.. telan jela sume... contactor pon satu hal... bile aku ckp tak penahnye ikot.. balik2 ayat diorg "ala puan jgn risau! mesti siap on time punye!!" bile dah jadi camni?? lepas meting aku pon dok ter conggokla kat site tu sampai kol 5 lebih tgk diorg wat keje.. klu tak wat camtu aci ngelat je diorg...

sampai umah dah kul 6 lebih, penat gile.. tapi sebab mate aku ni dah sangat sakit tgk laman yang semak tahap harimau nyorok pon tak nampak... aku pon dudukla mencabut rumput yang menyemakkan laman aku ni.. mujurla laman tak beso mane.. sampai azan maghrib aku masih kat laman lagi... tu pun baru siap separuh...en suami pon tak balik2 lagi.. tah kemana pulakla peginye..

ari ahad, lepas basuh kete aku sambung cabut rumput <--sebenanye cabut rumput sendiri ni tanda protes kat en suami sebab aku dah byk kali ckp kat die suruh org potong rumput.. sebab mate dah tak lalu nak tgk laman umah sendiri... sampaila kul 12 lebih kat laman.. sampai tgn luke parah kene kelar dek daun lalang tu barula aku masuk.. masuk sebab masak utk lunch pulak.. petang pas asar sambung balik bersihkan laman.. sampai kat maghrib baru siap.. bile dah siap baru en suami kuar tanye "dah bakar ke? baru igt nak tolong..." ceh.. aku punyela penat dari tadi takde pulak nak tolong.. aku mmg marah..

harini.. pagi ni bile bgn terasa dunia berpusing2 dan kepala berat semacam je.. nak bagn pn seksa.. sebab belakang sgt sakit.. aduh!! mmg tak terdaya nak g keje.. huhu.. baru rajin sikit dah jadi demam.. hehe penat sangat agaknye.. tapi puas hatila laman dah bersih...dan alhamdulillah.. pas tido half day.. telan obat.. yang tinggal cume sakit kepala je.. hope esok dah blh g keje sebab sngat banyak keje kene settle..

***maafla ye.. entry agak panjang dan membosankan***

10 comments:

pu3 said...

ewahhh..
rajennye akak memenatkan diri. hehe
nape x kerah cik abg skali.
sian die keje sowg2 je nebas lalang2 tu ha.
mmg istri mithali betol..
:-D

fiezabaiduri said...

wooo..sampai demam.
lenkali musti ajak abe skali tau.

~mrs azmi~ said...

buat sendiri sebab sakit ati dah byk kali suruh org potong rumput tapi tak buat jugak.. protes2 =-X

~mrs azmi~ said...

dah puas ajak bai.. huhu

Kujie said...

erk....rumput kt laman umah kak jie pun tak de org trim..meh arrr.... :-P

~mrs azmi~ said...

hehe.. nanti sy suruh org tolong potong ek.. :-D

kak tie said...

Hmmm...tugas seorang isteri ni memang mencabar... Longkang rumah kak tie tu dah setebal 2 inci lumutnya... tak larat nak cuci laaa =-X

Madam Robert said...

wah3~ masing2 dah tempah rahmah nih, akak masuk list sama laa ek... satu rumah semak nih, sakit mata tengok, tp x kemas2 gak.. er, bleh tolong~~??? 8-)

~mrs azmi~ said...

adoyai! nanti i bukak angin2 agency yek.. hehe.. supply maid keh3 O:-)

~mrs azmi~ said...

alamak.. tulung! menyesal i publish n3 nih =-X

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"