Sunday, January 25, 2009

~hello to my new married life (^_^)~

lamenye tak post dalam nih.. bz bangat!! cuti kawen je dah makan 2 minggu.. hahahah.. macam tak caye pon ade dah jadi suri hidup kepada seorang lelaki yang selama 5 tahun ni cume kite tau ape yang kite nampak. skang dah kene spent the rest of our life dengan die.. huhuh sound's scary kan?! but the bright side is he's the one choosen to complete my life! for me to share every single thing, every single moments.. so sweet ^_^ LOVE U SO MUCH DEAR!
tapi bukan senang kami nak disatukan.. sampai satu tahap aku rase nak cancel je majlis tu (*_*)! mmg kenangan yang aku bawak sampai mati.. cerita kat anak2 nanti :lol: mule2 semua yang di plan berjalan lancar.. aku balik seminggu awal nak settle semua kat kg.. hias bilik pengantin sendiri dari panjat kusi nak gantung langsir kat dinding, letak bunga, sampaila pasang manik utk langsir katil tapi puas hatila sebab hasil tangan sendiri! heheh puji diri sendiri nih kekeke..
tapi disebalik tu banyaknye insiden2 tak diingini jadi sebelum majlis ~_~ start ngan khamis petang (18/12/08) lembu yang nak dikorbankan hampir nak membunuh pakcik aku sebab tetibe die mengamuk time nak turunkan dari atas lori, tekejut aku sebab tetibe kakak aku lari masuk umah kelam kabut mintak minyak gamat sebab dada pakcik aku luka kene tanduk ngan lembu tuh! sib baikla tak teruk.. fuh lega
abih satu bab..
petang tu jugak si pembuat pelamin idamanku sampai.. bile sampai die terkejut sebab pelamin tu tak pasang lagi pastu die cakap aku die datang wat flower arrangement jek! boleh?! mase tu menyirap darah aku rasenye.. menggigil aku tahan marah rasenye mane taknye pelamin tu satu benda pon tak pasang lagi! bile die cakap macam tu gelap dunia aku kejap... (*_*) pastu die cakap lagi kain biru pon die tak takde! ::aku mmg dah rase nak karate je die kat situ.. rase nak sepak2 nak pijak2 je die:: mase tu dah malam mane ade kedai bukak! esoknye aku nak nikah dah.. mmg aku dah nangis memikirkan nasib diri huhu tepon tunang aku pon nangis2 kat die.. mmg sedih gile.. kakak aku dah simpati gile kat aku sebab asik menangis, die pon cube nasib g pekan carikkan kain biru untuk aku, dapatla sikit mmg buat ape yang mampu jek.. kakak aku gak yang bersusah payah panjat tangga tlg pasangkan backdrop putih kat belakang.. sume mmg pk on the dot.. si pembuat pelamin tu hanya melihat sahaja ape yang kami buat.. geram betul aku! dipendekkan cerita esoknye mak andam aku sampai die bawak kain biru lagi n tlg adjust ape yang patut.. dan akhirnye nila hasilnye pelamin anganku yang tak jadi -_-
hari yang same jugak suare aku hilang.. bunyi dah macam itik serati jek.. tapi tu sume aku terima dengan tabah.... aku tido pon air mate tak kering lagi!!

esoknye sampailah hari yang aku tunggu selama 25 tahun.. aku akan bertukar status! 19/12/2008 hari kami disatukan.. pagi tu semuanya ok.. tade ape yang berlaku.. dah double check ngan tok kadi sume.. akad nikah after solat jumaat.. betul2 sebelum solat jumaat satu lagi dugaan datang utk aku, time aku ngah make up aku dgr anak sedara aku (tasha) menjerit2 pggl abg ipar aku.. org sume lari kat die tanye kenape, time tu die jerit kate kakak terpelanting! pastu die terus pengsan.. mase tu aku rase mmg gelap dunia.. aku terduduk menangis.. aku mmg give up dah.. kenape banyak sangat dugaan aku.. aku dah rase nak cancel je majlis.. semua adik beradik aku keluar mase tu jugak carik anak sedara aku yang sorg lagi (farah) yang dah terpelanting dari atas moto dan yang lagi menakutkan tatau location kat mane.!! sebab tasha pengsan sblm bagitau location tu! diorg jupe farah dalam kebun kelapa sawit, unconscious n berdarah teruk.. tgglla aku kat umah ngan mak andam sebab org lain sume g hospital termasukla cameraman aku(adi) yg tlg hanta tasha g hosp jugak. aku kuatkan hati jugak nak habiskan makeup.. tapi mmg mengalir jela airmata nii coz risaukan anak2
sampaila adi balik dari hospital bagitau farah dah sedar tapi patah bahu.. ::alhamdulillah.. lega sikit rasenye bile dapat tau diorg selamat :: after solat jumaat rombongan pengantin lelaki sampai, tapi yang aku heran dah kul 3 lebih tok kadi tak sampai2 lagi.. aku dah mule cuak, bapak aku pon time tu tak sampai lagi.. kul 330 aku mintak mak aku call tok kadi balik.. jawapannye "tok kadi kene amik! sebab kete takde!" huh time tu aku bengang giles.. pagi die kate ok sekali petang suruh amik pulak.. dahle tade org kat umah sume org kat hosp lagi yang ade cume kak aku yang ade baby.. die nekad g jugak amik tok kadi, letak baby kat riba sambil bawak kete GILE BETUL kakak aku ni.. tapi time kasih banyak kt die sebab sanggup amik risiko semata - mata untuk adik die nih.. tok kadi sampai semua dah ready.. bapak aku sampai few minutes b4 tok kadi n die belum tau 2 cucu die dah masuk hosp sebab xcident!
mase tu aku baru teringat kek hantaran terlupa nak amik!! huhu dugaan betul! tapi wat blur jela.. pihak laki bawak 11 dulang, kami balas 10 dulang.. hahaha selambe tak?


majlis start dalam kul 4.. khutbah nikah adela 15 minit.. pastu terus akad nikah.. alhamdulillah dengan sekali lafaz aku sah jadi isteri kepada encik suami yang bernama norazmi b abdul manaf. mase tu aku rase macam lega sangat! macam bebanan yang sangat berat dah terlepas.. dlm mase yang lame air mata kesyukuran mengalir... aku salam ngan mak n bapak mintak restu diorg.. akhirnya selepas segala macam dugaan kami selamat disatukan " atas nama cinta " (^_^)
20/12 - hari kami di sandingkan di atas pelamin dan alhamdulillah dah takde lagi perkara buruk yang jadi.. thanx pada kawan2 yang datang bagi support! kwn2 dari semesti~faiz[jadi bridesmaid wajibla datang kan?!hahaha], lehh n sihan, aimi n hubby, dashah, hilmi n zainor :: dari matrix melaka ~ niena, hafiz, anies n sister :: member upm ~ qama n partner, shah n partner, fab, tuan, fami n nurul:: member ofis ~ kak pah nn family, farah, ayuni, kak intan, en mus n family:: housemate ~ kak lin, kak lina, kak zie n sume yang dtg.. my abg2~hafiz n en joe yang sudi dtg walaupun layanan tak seberapa:: pada yang lain2 sory klu lupe nak mention name.. time kasih hadiah2 korang tu!! ^_^ doakan kebahagiaan kami ye!



esoknye 21/12 majlis bertandang kat slim river, alhamdulillah semua berjalan lancar... perjalanan semua selamat.. semua selamat sampai in one piece!
huih panjangnye entry kali ni.. sepanjang hari pk ayat hahaha anyway terima kasih banyak2 pada yang bagi support, yang datang, yang bertungkus lumus nak bagi yang terbaik utk hari terpenting dalam hidup aku.. thanx alot kat mak andam (tini) and husband (adi) yang jugak cameraman kami tak lupe jugak takumi (cameraman jugak..) klu korang tade tataule aku ape rupe majlis aku aritu.. thanx a lot guys!!!
okla dah panjang sangat membebel nih.. tggula ye sikit mase lagi aku uploadla pix wedding aku..:D maklumla amik dari cameraman amik mase sket ^_~

3 comments:

chiko said...

wahhhh..... ader umah baru gak... selamat ber blog... hehhehhehe.... sori ek... CD lambat skit... PC kong.. skang nih pun pakai laptop adik ipar... slow giler... RAM 512mb jer... tgh bertungkus lumus minor touch-up all your pic yg memakan space sebyk 4Gb.. heheheh.... anyway... insyallah will complete before end of this week...

~mrs azmi~ said...

hahaha.. status baru.. kenela pindah umah baru gak ^_^

kujie said...

moga kehabagiaan berpanjangan....banyak yang akan ditempuh nanti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"