Tuesday, October 16, 2012

Mimpi jadi realiti

ish dah berkulat entri dalam draft folder.. bila nak start je menderu2 kerja datang... sudahnye simpan balik dalam draft

meh nak tunjuk menda idaman kalbu yang kita baru dapat baru - baru ni

v



v



v




v



v



tada!!!


mengancam sungguh kaler dia kan?! sekali tengok terus jatuh chenta pandang pertama.. sampai termimpi2 tau

bukan hadiah dari sesiapa.. kita beli sendiri... hadiah untuk diri sendiri, dari kecik teringin nak ada mixer macam ni.... gara2 selalu tengok rancangan masak. kagum dengan mixer yang dorang guna...pastu berangan nak ada mixer macam tu satu hari nanti.

dan hari itu akhirnya tiba.... lepas hampir 4 bulan menanti, barang ni sampai jugak kat malaysia....

terima kasih banyak kat kawan saya kat UK tu... sebab dia tolong realisasikan impian saya... dahla dapat murah pastu siap boleh bayar patkali pulak tuuuuu.. tak kesahla kene tunggu patbulan sekalipun... nak beli kat malaysia tak mampu dek.... riki harga semua cecah 3K.  o_O"

waktu nak beli pun pikir banyak kali... bayar tigakali pun menggigil juga nak bayo.. lagi mahal dari ansuran bulanan cik putih tu haaaa. tapi bila dia bagi offer boleh bayar patkali, tutup mata - order saja! lepas tu rearrange balik bajet... hihih... dasarrrrrr!!! order bulan 7 haritu dan patut sampai before raya, dah verangan nak buat kuih raya pakai mixer baru... sekali ada problem production kat kilang.... kenela delay.. orang lain surrender dah taknak tunggu sebab lama sangat.. tapi kita tunggu juga! dapatla diskaun seratus lagi!

percaya tak kita dapat mixer ni harga kurang 2K? walaupun cuma kurang 50hengget... kehkehkeh.. yang penting lagi murah dari kat malaysia!

walaupun kita bukan buat bisnes ke apa.. baking pun jarang2 sekali...tapi tetap nak jugak ada... nasib baik suami tak kata apa... phiewww.. agaknya sebab dia tau sangat bini dia ni gila kitchen appliances.. redha jela nakkkk.. dia gak yang untung sebab boleh selalu makan kek... ^_^

sekarang semangat nak mem'baking' tu ada lebey sikitlah...



mixer festaim  keluar kotak


hehe... ni dua kek pertama guna mixer nih... member ofis order kek marble, yang kaler gerlap tu bakar dalam oven, yang sebelah lagi tu suami pun nak juga kek malam tu juga.. sebab oven kecik dan tak larat nak tunggu lagi kita kukus je yang sebiji lagi... tu yang kaler cerah je.

next week projek baking 3 biji kek untuk anak buah.. 3 beradik nak sambut birthday sekali time raya haji.. 3 biji kek, lain2 rasa, warna dan perisa... harap dipermudahkan sebab next week full rehearsal musical show...




7 comments:

Suara Kalbu said...

Huk alohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jeles lah Ibu... santek mixer tu tapi tak mampu nak beli huhuhuhu

Makmurnya kek awak tu ...bak mai sikit

~mrs azmi~ said...

@Suara Kalbu: mama ni memang tak mampu nak beli tapi paksa diri jugak! hihi.. meh2 datang rumah raya ni coki hidang kek marble.. ^_^

Wak Gelas™ said...

hepi advance birthday tuuu.. eeeEE

gadisBunga™ said...

cantiknye mixer!!!!

Arfiqkah Binti Sudin said...

Best blog ni.... sy dh follow..
Follow blog sy pulak....
Www.fiqkah90.blogspot.com

~mrs azmi~ said...

@wak gelas: tq! lambat lagi tapinya... next month.. hehe

@Gadis Bunga: bikin penasaran gitew.. hihi

ckLah @xiiinam said...

Selamat hari raya Haji Mah...
Nak tempah, boleh?
:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"