Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, February 4, 2009

Setiap wanita itu cantik~Allah S.W.T berfirman:
"Ketika AKU menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi sorang yang istimewa. AKU membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan"

"AKU memberikan kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang sering datang dari anak - anaknya"

"AKU memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang - orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh"

"AKU memberinya kepekaan untuk mencintai anak - anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakitkan hatinya."

"AKU memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"AKU memberinya kebijaksanaanuntuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapikadang menguji kekuatan dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia diperlukan."

~Kecantikan seorang wanita itu bukanlah dari pakaian yang dikenakan, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada.~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"