Thursday, April 12, 2012

sapa punya idea?

sekarang tengah brainstorming ideas untuk sculpture.. berdarah otak rasa nak create sculpture ni... maklumla time company lama buat sume benda yang mesti ada kegunaan.. kalau setakat street art memang kena scrap je idea tuu.. terbalik pula kat sini..masa belajar dulu cukup menyampah dengan subject sculpture nih.. tapi 6 tahun kemudian nak tak nak saya kene belajar cintakan benda alah sculpture ni.. huhu

ok.. balik pada cerita tadi... dok google2 terjumpa pasal 'giant flower tree' ni

 Giant Flower Tree @ Lyon, France

Giant Flower Tree @ Vivocity, Singapore

sejibik kan? mula - mula ingat location sama, angle foto je yang berlainan.. rupanya memang tempat pun lain - lain!! saya cuba cari sapa tuan punya idea dua - dua sculpture... saya cuma jumpa untuk sculpture di Singapura (Choi Jeong-hwa ( Korea))

ada fikiran jahat yang bisik kata ada salah satu idea ni ditiru.. kalau betul berani sungguh si peng'copy' itu kan? obvious tuuu..
tapi saya tetap berfikiran positif bahawa kedua - dua pokok bunga ni datang dari idea orang yang sama... :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"