Friday, October 22, 2010

holiday mode.. HAPPY!!!

HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

banyaknya keje minggu ni.......
sedihsedihsedihsedihsedih

tapi tetap terima kasih kat bos bos dan bos sebab bagi saya cuti next week. betapa mudahnye nak cuti, cakap je... "bos, sy nak cuti next week isnin sampai rabu boleh??"

and seperti biasa... cuti approve tanpa banyak soal... alhamdulillah

saya nak kemana??

alah saja nak berhanimun dengan suami di seberang... tempat yang boleh mentransfomkan seorang perempuan biasa menjadi makhluk yang gila shopping!! sengihnampakgigi

harap2nya saya takkan bertukar jadi makhluk itu... biasa biasa sudah....
jelirjelirjelir habislah duit laki aku!!! gatai

dan yang membuatkan saya double triple happy....

tengahari tadi, bos besar panggil masuk bilik dia siap jerit macam nak makan orang.... seriau betul dengar.. haish...

"kejap bos kejap " dalam hati dah membebel2 mencari kesalahan ape yang saya dah buat hari ni.. haih...

bila masuk je dalam bilik bos, dia hulur envelope

"nah, buat belanja g sana nanti..."

gila terkejut weh! rezeki yang langsung tak terduga.. maklum sajalah dengan keadaan syarikat yang sangat genting... dapat gaji on time pun dah cukup syukur

"alhamdulillah, thanx bos! boleh saya buat belanja g sana nanti"

celebratecelebratecelebratecelebratecelebrate

walaupun takla banyak mana.. tapi aku tetap happy gila golek2!

memang sayang bos bos dan boslah!!
lovelovelove saya belanja bos2 semua minum kat kedai mamak nanti yeminumminumminum

bolehla i bertukar jadi makhluk gila shopping kat sana nanti!
sengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigi

moga perjalanan kami selamat, dan selamat kembali semula ke bumi bertuah ini....doadoa

Wednesday, October 20, 2010

lagak SEEKOR jaga

sabtu lepas......

hari mengemas rumah yang dah berminggu3 terbiar sebab demam. bila demam automatik jadi malas, tidoooooooooooooooo je manjang.

terpaksa cuci kabinet dapur sebab ade cencurut membuat onar lagi!!
marahmarahmarahbusuk! nak pengsan dibuatnye tgk bahan2 buangan dia tuu!

ingatkan si cencurut tu dah lari rupanya dia menyorok bawah tong gas yang letak dalam compartment tu. bila angkat tong tu barula dia panic lari ke compartment bawah sinki...
berfikir dengan cepat macamana nak tangkap tanpa memegang!

dan hasilnya! tadaaaaa.... sengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigisengihnampakgigi
sila abaikan persekitaran yang macam banjir dalam rumah tu yesengihnampakgigi

malam tu tgh tgk tv saya nampak lagi sekor cencurut selambe derk melintas kat dapur!!!!!
marahmarahmarahmarahmarahingatkan takde dah sedara mara dia... haish......

malam tu lepas kami masuk bilik (hall jadi gelap gelitala) dengar bunyi cencurut tu lagi, hangin sungguh.. isk.. kejut suami tapi takde respon, nekad keluar dengan aly.... rupanya cencurut yang lagi sekor tu datang nak selamatkan kawan dia yang dalam tuperware tu!
dan dengan menggunakan jurus2 keterreran macam pagi tu cencurut yang seko lagi tu pun tumpas! tepuktangantepuktangantepuktangantepuktangantepuktangantepuktangantepuktangan

imagine jela lari2 nak tekup cencurut jam 130 pagi dalam keadaan tak cukup cahaya!

tgk jela aly jadi pak guard jaga bekas2 isi cencurut tu..


bila dia tgk ada benda gerak2 dalam bekas tu eksaited dia cium2 bekas tu, sekali terbau terus tak jadi! ahahaha
bekas yang ada ikat getah tu cencurut yang ditangkap pagi, yang tindan ngan batu yang fresh!

golek2


oh dah makin bolat ini budak..... penat jaga bekas kat luar datang tido kat ma ye??


**baru perasan harini 20102010...... agak2 ada tak orang menikah harini??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"