Tuesday, September 29, 2009

mengapa wanita sangat istimewa??

hmm.. kisah ni dah beberapa kali terbaca.. saje nak tepek kat cni pulak bagu uols bace (' ',)
.............................
Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. '..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah....'
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap... susun pinggan kat rak, lap dapur.
terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air. ..sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong. ...salin la gula...
check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi. ..ishh...ni lauk bila ni, semalam....dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah... tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...
baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska. ..check...baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama. ..calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping. . . . alamak..telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...
ternampak pulak beg g keje. ..emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak. .selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek....ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...
Tetiba dengar suara papa...'..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido. .'....
'..yelah nak tido la ni..nak smayang jap...'
masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu. ..adoi..gosok gigi. . .
smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni... nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak. ..huhuhuhu...
bukak almari. ..emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2. ..kemaskan baju gantung2. ..masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..
dgr suara papa lagi...'..i dah ngantuk ni..'..dalam pada nak masuk ke bilik. ..owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...
check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..
ni mainan ni sepah2. ..masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya....sampai bawah meja makan pun ade. ..adoi....ok dah .....
ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang. ..cium si comel ni kejap. ..selimutkan die. ...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k....gud nite..sweet dreams...
aaahh. ..sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting.. ahh. .. . boring. ...panas pulak lotion nih..dah la. . .emm..sedapnya lelapkan mata...
Ya Allah. ...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...
papa pun bangun tutup tv...'...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde. ..'...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....
So?....apa yang peliknya..??
Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT.....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...
bagus jugak kan dapat ingtkan lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dan kawan 2 dengan lebih baik lagi...
Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah. ..setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...
Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...
untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari

Friday, September 25, 2009

update dari tepeng!

hehe... skang masih dalam mood raye kan?!
banyak pengalaman yang best ^_^
yang tu citer kendianla. broadband celcom teruk sangat kondisinya! lagi lembab dari siput! huh?!
ni apdet dari tepeng! datang beraya kat umah kakak kat cni. ikut mak ngan kakak. coz my hubby dah balik rawang dulu atas tuntutan kerja. sib baik die kasi green lite tinggal kat kg sampai ari ahad ^_^

okla! till then! daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thursday, September 17, 2009

aly ikot balik kg!

setelah beberapa lama berfikir. di tambah, tolak, darab dan bahagi aku wat keputusan nak bawak aly balik kg raye nanti! ^_^

tapi....

nak bawak balik kg perlu ade cage. sebab aku tak caye nak lepas die gitu je kat kg. coz umah mertua betul2 tepi jalan besar. dibuatnye aly tu lari ke jalan pastu kene lenyek kete ke tak ke haru!! hish! nauzubillah! klu kt kg aku pulak kebunnye luas sangat. karang hilang dalam kebun tu... 1 hal nak carik.

so petang semalam aku ngan aisyah g petshop, cadangnye nak survey je... sebab ade 3 petshop kat kota damansara ni. sampai sane tgk2..tanye2.. bincang2... aku dapat cage macam kat bawah ni. Size: 2.5'(L) x 1.5'(W) x 1.5'(Ht) pas discount dapat RM45 okla tuh!
sumber: pakcik google

harapnye si aly selesala nak duk dalamtu selama seminggu nanti. malam tadi dah test letak dalam tu. bising die nak kuar. maklumla dah biase lepas dalam rumah tetibe kene kurung lak dalam tu. mestila marah!
takpelah yang penting aku tak susah hati pk die kat umah sedangkan aku kat kg ^_^
yeay! satu masalah suda selesai!

Wednesday, September 16, 2009

selamat hari raya

mood raye sudah ni....
tapi masih ade kerja2 yang tertunggak, aduh!!
tahun ni persiapan raya sangat simple, ala kadar je
baju raye tak beli lagi...
kuih raye sekadarnye sahaje. maklumla kat umah cume berdua takut klu banyak2 tak abis.. kami berdua pulak bukan peminat cookies
tahun ni beraya pertama kali berdua
pertama kali beraya rumah mertua
belum boleh nak bayangkan rasenye.. huhu

masih berfikir2
macamane aly ek??
nak balik raye seminggu... takkan nak tinggal
aly ni jenis makan tak hingat!
klu letak banyak.. banyakla die makan
tak reti simpan2
risau klu tinggal... bagi makan banyak2
jadi pape sebab terlebih makan..erk?!
klu nak bawak balik...
kene carik cage dulu utk die..
adeh?! tade bajetla pulak
camne ek?

lepas berbuka hari jumaat terus balik slim river
petang raye baru balik kg saye
hmmm...

anyway...
pada semua rakan blogger sekalian adanya... yang tak berapa nak ramai tula... pada yang sudi menyinggah di rumah yang tak sepertinya ini... klu ade yang terasa hati ke... saya mohon maaf zahir dan batin

selamat hari raya

moga perjalanan anda balik kg nanti lancar. klu terperangkap dalam jam bawak2 bersabar ye!

Friday, September 11, 2009

healthy heart


Jom pusing dunia!

Jom melancong!!

Some of the the World's Best....!!

WORLD'S BIGGEST INDOOR SWIMMING-POOL
World Water Park ….. Edmonton , Albert , Canada …………..SIZE….5 Acres

WORLD'S BIGGEST OFFICE COMPLEX ………… CHICAGO
Chicago Merchandise Mart….. Illinois, USA

WORLD'S BIGGEST SHOPPING MALL
South China Mall, Dongguan, China ………892,000 meter-square Shops on 6 floors

WORLD'S BUSIEST AIRPORT…………… NEW YORK J.F.K
International Airport , New York ……………….. USA

WORLD'S WIDEST BRIDGE………AUSTRALIA
Sydney harbor bridge, Australia ……..16 lanes of car traffic…..
8 lanes in the upper floor, 8 in the lower floor

WORLD'S LONGEST BRIDGE……………CHINA
Donghai Bridge , China ……………………32.5 kilometers

WORLD'S BIGGEST PASSENGER-SHIP
MS Freedom of the Seas……4300 passenger Capacity Inside

WORLD'S BIGGEST PLANE……………AIRBUS
Airbus A380………..555 Passenger s

WORLD'S BIGGEST BUS
Neoplan Jumbo - cruiser……..2 in 1 bus….double deck bus……170 passenger capacity

WORLD'S HIGHEST STATUE…………….BRAZIL
CHRIST THE REDEEMER STATUE…..RIO.D.J………BRAZIL

WORLD'S TALLEST BUILDING………DUBAI
Burj Dubai……….900 meters high. To be finally completed 2008

WORLD'S LARGEST PALACE………………….ROMANIA
Palace of the Parliament….. Bucharest , Romania ……….
more than 500 bedrooms, 55 kitchens,120 sitting rooms

WORLD'S BIGGEST STADIUM……….BRAZIL
MARACANA STADIUM,Rio D.J,Brazil . Capacity199,000

WORLD'S COSTLIEST STADIUM……… ENGLAND
New WEMBLEY STADIUM, London ….
90, 000 capacities, cost…..$1.6 billion

COMPLEX INTER-CHANGE……… TEXAS
Interstate 10 Highways Interchange…… Houston , Texas .

WORLD'S BIGGEST EXCAVATOR
Built by KRUPP of Germany,
45,500 tons……95 meters high……215 meters long

WORLD'S BIGGEST HOTEL……… LAS VEGAS
MGM Grand Hotel….Las Vegas….6, 276 rooms


WORLD'S MOST EXPENSIVE HOTEL … DUBAI…U.A.E
Burj Al Arab Hotel, Dubai ….only 7 Star Hotel in the World
Cheapest room…$1000 per night.…..Royal suit…$28,000 per night



**satu pon saye tak penah jejak lagi....huhu**

Wednesday, September 9, 2009

si bertuah mengorbankan sebijik vase~

silelah lihat gelagat aly tido setelah penat menggeget bear kat sebelah die tu! skang bukan nak citer pasal bear tu...


tapi........


-


-


-


-


-



sedang me bertungkus lumus mengetuk keybod siapkan keje, aly sangat active bergerak... lari sane lari sini, sedang khusyuk saye wat keje


tetibe




praaang!!!



sudahnye si bertuah itu sudah memecahkan sebijik vase!!


tgk! vase dah tergolek atas lantai dari atas meja


tak sempat nak wat raye taw!
[me sangat marah!! sebagai hukumannye~ me telah menjentik telinganya

+

letak die kat luar tak kasi masuk umah. tido kat luar.]

tu citer malam tadi.....


cerita harini......


-


-


-


-


-


-


090909


cantek no tu, tapi tade signifikan pape dalam hidup saye

[saje2 tulih entry kasi ade kenangan dalam tarikh ni ^_^]


klu tarikh ni bukan dalam bulan ramadhan, pasti ramai pasangan akan pilih tarikh ni untuk menamatkan zaman bujang kan?!


hari ni pergi 'melawat kawasan'


lepas anta plan kat PKNS terus ke jusco one utama


tujuan??


[sila jangan salah sangka ye...]


i bukan nak soping baju raye...


i ade tujuan murni taw!!


-


-


-


-

alhamdulillah barang yang saye carik dapat



ape isik?


-


-


-


-


-



tada!!


sila jangan salah sangka lagi skali oke?!
purse itew bukan untuk saya

diulangi... BUKAN!

purse itu untuk org yang paling penting dalam hidup saye

untuk mak!!
-
-
harini ade majlis buka puasa dengan opismate hubby ~ termasuk GM die skali turun kat BBQ n Steamboat Buffet Kuang
disebabkan saye ade appoinment ngan MBPJ kul 4, habis urusan dari sana saye terus ke tempat tu. bajet sampai lambatla.
sekali kul 530 saye dah tercongok kat restoran tu! wakaka
hubby sampai dengan opismate die kul 7 adeh ape mau buat lame2 neh?

dok dalam kete. matikan enjin. sambil dgr radio
bukak plan ~ betulkan komen2 dari MBPJ tadik hikhik.

siap!
lepas tu bukak laptop lak. taip surat sampai siap.
habis wat keje tu
hubby pon sampai.
wah!! pandainye saye bajet time! tak buang mase u! wakakaka


[tapi gamba restoran n gamba ape yang saye makan tade. sebab beteri tepon suda kong.. ^_~]

Monday, September 7, 2009

Seorang Polis Traffik, Kawan Baiknya & Sehelai Surat Saman

Suatu Hari.......
Dari kejauhan, lampu lalulintas di satu persimpangan itu masih menyala hijau.
Harun segera menekan pedal minyak kenderaannya. Dia tak mau terlambat. Apalagi ia tahu penempatan di situ cukup padat sehingga lampu merah biasanya menyala cukup lama.

Kebetulan jalandi depannya agak lengang. Lampu berganti kuning. Hati Harun berdebar berharap semoga ia boleh melepasi lampu hijau itu dengan segera.Tiga meter sebelum garis jalan, lampu merah menyala.

Harun bimbang, haruskah ia berhenti atau terus saja.

"Ah, takkan nak brake mendadak," fikirnya sambil terus memandu laju.

Priiiiiiiiiiiiiiit! Di seberang jalan seorang pegawai polis melambaikan tangan memintanya berhenti.

Harun menepikan kenderaannya agak jauh sambil mengumpat dalam hati. Dari cermin pandang sisi ia melihatpegawai polis itu.
Wajahnya tak terlalu asing baginya.

Jamal rupanya! Sahabat baiknya semasa di sekolah menengah dulu.

Hati Harun agak lega. Dia cepat cepat keluar sambil melambai mesra.

"Pekabo, Jamal! Lamanya tak jumpa...last jumpa masa aku kawen dulu"

"Aku baik je." Tanpa senyum.

"Alahai...aku ndak cepat nih. Bini aku dah lama menunggu di rumah."

"Oh ye ke?" Nampaknya Jamal ragu.

"Ye la Mal, hari ini bini aku punya birthday. Dia dan anak-anak sudah menyiapkan semuanya. Tentu aku tidak boleh terlambat,kawan-kawannya pun sedang menunggu "

"Aku paham. Tapi, sebenarnya aku dah lama peratikan kau...selalu sgt kau langgar lampu merah di persimpangan ini."Harun mesti ganti strategi.

"Jadi, kau nak menyaman aku ker? Tapi tadi aku tidak melanggar lampu merah. Sewaktu aku jalan lampu kuning masih menyala." Berdusta sedikit boleh melancarkan keadaan fikir Harun.

"Ok. Sebenarnya aku nampak jelas. Tolong keluarkan lesen dan kadpengenalan."

Dengan kesal Harun menyerahkan lesen dan kad pengenalan lalu masuk kedalam kenderaan dan menutup kaca tingkapnya. Sementara itu Jamal menulis sesuatu di buku catatannya.

Beberapa saat kemudian Jamal mengetuk kaca tingkap kereta harun. Harun memandang wajah Jamal dengan penuh kecewa. Diturunkan tingkap sedikit saja.

"Ah, satu inci cukup untuk memasukkan surat saman." Fikir Harun.

Tanpa berkata-kata Jamal terus kembali ke tempat dia bertugas.

Harun mengambil surat saman yang diselitkan Jamal.

Tapi, hei apa ini. Ternyata lesen memandu dan ic dikembalikanbersama sebuah nota. Kenapa ia tidak menyaman aku.

Lalu nota ini apa? Semacam gurauan atau apa?Tergesa-gesa Harun membuka dan membaca nota yang berisi tulisan tangan Jamal.

------------ --------- --------- --------

"Harun...

Kau tahu kan aku dulu ada seorang anak perempuan dan seorang isteri yang cantik. Sayang, mereka sudah meninggal dunia. Dilanggar pemandu yang tidak memperdulikan lampu merah dipersimpangan ini. Pemandu itu dihukum penjara selama 3 bulan. Sekarang pemandu itu bebas bertemu isteri dan memeluk ketiga2 anaknya lagi. Sedangkan anak dan isteriku sudah tiada. Hari ini aku sendirian menyesali peristiwa itu. Yang pergi tidak akan kembali lagi. Beberapa kali aku cuba memaafkan pemandu itu tetapi sangat sukar. Begitu juga kali ini bila sahabatku sendiri memandu seperti pemandu itu. Aku kecewa teramat sgt. Berhati-hatilah ketika memandu Run"
- Jamal

------------ --------- --------- --------

Harun terkedu. Ia segera keluar dari kenderaan mencari Jamal.

Namun, Jamal sudah meninggalkan pos tempat ia bertugas.
Sepanjang jalan pulang ia memandu perlahan dengan hati tak tentu sambil berharap kesalahannya dimaafkan.

Tak semestinya anggapan kita adalah sama dengan pengertian oranglain.

Boleh jadi suka kita adalah duka rakan kita.

Hidup ini sangat berharga, jalanilah dengan penuh hati-hati, mengertiperasaan orang lain dan bertimbangrasa.

Ole-ole di bulan ramadhan~

erm.. kebizian sepanjang hujung minggu. pose cam biase... telah berlubang beberapa hari.. akekeke^_^

jumaat lepas.. dalam kul 3 lebih ,aku ngah drive balik opis setelah menghabiskan mase melahar waktu tghari di ikea tetibe ade org call. no cam pelik... pastu cakap pos laju... erk?! apekah ini? otak lambat pickup le nih.. pas pk2 oooo org pos laju.. wakaka ok2 nanti suruh org bukak pintu <--door bell kat gril opis sudah rosak. so klu org datang mmg susah sket! tak bape nak dgr....

dalam hati terpk2 pos laju ape ek?!

sampai opis tgk bungkusan..

wah!!

i berjayela!!

ngee~ dapat ole2 dari hong kong you!!

kiriman dari selatan semenanjung. teman maya yang baru pulang dari pulau kosmopolitan itew.. yang besnye takde kuiz pape.. tade peraduan seumpamanya.. cume kasik alamat.. beliau yang bermurah hati menguar2kan untuk memberi ole2...sini ye

i pon ngan muka tak malu nakla jugak.. hikhik.. tapi tak sangke ade gak bahagian saya. ^_^




isinya seperti yang dinyatakan dalam entry itewlah!

cantik sangat!

plus fridge magnet!! i sangat suke!
memenuhkan muke fridge ngan magnet walaupun sebenanye sume org kasik.. heheh
i belom cukup modal mau ke tempat2 itew..

cantik kannns!!
mekasih banyak to cik comel iza~de~bintang atas pemberian ini ye!
lenkali g tempat lain bolela kirim ole2 lagi ye! hikhik

Thursday, September 3, 2009

Undergoing MyBlogLog Verification

kecik ati kite taw!

Hari tu kan....

rasa² nya hari khamis malam jumaat.

Hari tu kan, hujan renyai². Sejuk wooo... sampai tulang hitam.

Kiter tak der tempat nak tumpang berteduh.....

tetiba kiter teringat rumah

awak dekat jer ngan tempat kiter tuh...

Kiter pun pergi lah rumah awak.....

Kiter ketuk pintu....

1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 6x, 7x, 8x, 9x, 10x, 11x,12x, 13x, 14x, 15x, 16x, 17x, 18x, 19x, 20x,

awak buat dek jerr.... ohhh malam jumaat kot...

Kiter pun ting tong awak... ting tong, ting tong, ting tong,

1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 6x, 7x, 8x, 9x, 10x, 11x,12x, 13x, 14x, 15x, 16x, 17x, 18x, 19x,

pon awak buat tak tau jer ...

Peh tu kiter dengar ada orang jalan kat pintu umah awak,
plahan² bukak pintu.... Ohhhh ada jugak orang kat umah, boleh saya btumpang teduh....

kok² adala kopi panas ker... milo panas ker.... cek kodok ker... lempeng
gula merah + susu ker..., peria masak lemak cili api ker.... ala...

maklumlah.. hujan, kiter lapar, cam dah lamer jer kita tak makan...

Tapi yg kiter kecik ati sangat tuh.... bila owang tuh bukak jer pintu....
dia terus tutup balik.... tak sempat pun kiter bagi salam....

heh..... walaupun owang kate kiter tak der hati perut, tapi kali ni betul²
kecik ati kiter tau...



yang benar,



kite

Wednesday, September 2, 2009

teka teki chekgu murni~

musim anak2 nak pekse dah nak mula kan? bila baca blog2 n dgr bite baru perasan next week UPSR... diikuti ngan PMR... tak lame pastu SPM... saye doakan anak2 n adik2 yang nak hadapi exam penting tu berusaha sebaiknya eh... chaiyok!!

lame giles tak apdet....

nak share ngan sume teka teki dalam cite ni... korang cubela jawab jugak ye. ^_^

................................

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :

"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".
Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua.Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada Pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.
Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?".
Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?
Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab.
Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?
Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.
Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.
Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.
Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan
Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.
Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?

Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".
...........................

Psst! jawapan korang camne pulak? klu jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"