Friday, August 21, 2009

we made it!

baru balik dari shah alam. melaksanakan misi penting.seperti yang saye nyatakan dalam entry lepas, klik SINI harini presentation kat bos EMLD Sime Darby. untuk dapat approval sebelum boley present dalam meting n seterusnya masuk PDC @ BOD Sime Darby.

Presentation schedule on 11.15am tapi kol 11 baru nak terkedek2 kuar opis! wakaka.. sebab kuar lambat?? pagi ni last touch up utk presentation slide n perspective. pastu tak sedar diri jam dah nak kol 11. kelam kabut print utk bagi kat client nanti. time kuar tu sume org dok kol... "ontheway!!"

sampai sane terus set up, n present...

everything smooth.... slide by slide... Site inventory~concept~design concept~conceptual masterplan~masterplan~planting concept~hardscape concept~costing~conclusion~

berdebar2 je time scroll slide2 seme... takut tetibe klu ade yang tak kene kat mate die.. mamp**s!

sampai last page...

die cakap "okla ni...everything in detail. good!""ni antara consultant yang okla ni"

wah!! besnye!!!!! bangge seh! percubaan kami berjaya!

hmmm... on top of dat ade few small commentsla nak bagi proper sebelum boley nak bawak masuk meting.

overall today... alhamdulillah syukur.....

after this nak g meting pojek yang agak bermasalah pulak...agak2 nasib saye baik lagi dak??

Thursday, August 20, 2009

De Palma ~ IKEA CAFE ~ SUBWAY~~killeney kopitiam

fast apdet untuk presentation semalam....

alhamdulilah secara dasarnya client tade masalah. tapi esok ada presentation lagi sekali dengan bahagian landskap sebelum boleh dibentangkan dalam meeting. ade few revision on cost.. and perspective.. aduh!! lomah den ni ha kene perbetul perspectivele pulok... ape pon... chaiyok2!!

**thanx to all yang wish semalam yek!!**


next pasal keje gak.....

pojek kat de palma hotel shah alam hampir siap.. 95%la... 2 hari je siap 1 wall tu.. tapi ade problem sikit ar... sebab skang asal petang je ujan, ade pebble tu tecabut! tak sempat kering dah kene ujan... tapi dah bagitau kontraktor utk rectify balik.... tak boleh nak lega lagi coz nak kene kejar utuk claim b4 QS submit evaluation ke client... huhu klu tak dapat susahla... tadela duit raye?? huh?!

mural wall @ swimming pool yang hampir siap, 1st proposal penuh satu dinding mural tuh tapi last minute client slash mintak wat half jek... yang half lagik cat sahaja...
next....
kepingin amat nak makan meatball kat IKEA.. patu tambah lak baru2 ni dok bace n3
Chekgu BaniHassim pasal meatball tu.. lagila tertekan taw!! nak g manjang bznye... makan pon dok tapau kat gerai bawah opis jek.. huhu..
walaupun IKEA tu cume 10 minit jek dari opis, tapi terasa jauh gilos!! so ari isnin aritu dalam bizi nak mam**s tu pon kitorg g jugak IKEA.. hahaha! meninggalkan sume keje2 demi memenuhi nafsu makan... wakakaka.. isk2 melahar aje korang berdua ni ye
yummy meatball! extra gravy lagi you!!
Setelah sekian lame kepingin makan meatball akhirnye dapat jugak! huhu...


next....
Semalam kami 2 kali ke Sime Darby Shah Alam. petang after meting terasa sangat lapar.. ajak aisyah minum b4 balik... sebab dah muak nak minum kat kedai mamak.... i pon nak cari kelainan dan sangat excited ajak aisyah makan kat SUBWAY Kota Damansara... ngee~ syok weh makan kat ctu... layan jek.. so inilah dinner menu i malam tadik ^_^ dinner yang diambil pada pukul 5 petang ye.. heheh

kali ni i pilih menu steak n cheese.. sangat sedap!! hehe sume pon sedap aku ni xoxo

next....

apdet hari lunch arini.....

baru balik dari makan kat Killeney Kopitiam.. wah!! sangat syiok! sori makan arini tak sempat amek gambo.. lapo sangat! wakakaka... lagi syok bile dah bayar baru perasan ade 20% discount utk lunch! hehe tak salah pilihan tpt makan arini!! menu kami bertiga Chicken Chop. aisyah amek air barley lemon, saye - ice lemon tea, mued - milo ais. cume perlu bayar RM37.40.. best2!!

sekarang.....

saye sedang mengapdet blog ini dengan acara makan2 sepanjang minggu ini dan keje saye.. ^_^ pelik kan tetibe jek makn kat tpt pelik2 yang biasenye kami cume akan kunjungi sebulan sekali jek.. maklumla tak berapa mampu.. heheh

sebabnye... lusa dah nak pose kan?! jadi tekak masing2 mula mengada2 nak makan itu dan ini.. hahaha

oklah.. selamat berpuasa kepada semua! syoknye klu leh pose penuh tahun ni... erk?! pose penuh?? ade tanggungjawab laen lak klu dapat pose penuh! huhu

Wednesday, August 19, 2009

1st attempt presentation~

saya punya presentation proposal 930 pagi ini di Bukit Jelutong. Ni 1st attempt presentation ngan org penting tanpa kak pah. moga proposal kami diterima dengan baik oleh ahli mesyuarat... ameen...Doakan sumenye berjalan lancar ye...

Tuesday, August 18, 2009

Kenapa saya berblog??

dah lame tak menjawab TAG...

yang ini pon rasenye dah terperam lame..

tapi tag kalini ku jawab juge ye....tagged nie dr kuina dan beliau mendapatnye dari En_Me yang insaf dan memang lumayan; ‘3 sebab kenapa aku berblog‘….. ‘why i blog?’

1) mencuba untuk menulis~aku bukanlah seorang yang sangat berminat dalam bidang penulisan ni. klu korang bace entry2 yang aku publish ni pon bahasenye tunggang langgang.. ikut sedap jari je nak berlari2 atas keybod laptop yang dipinjamkan oleh companyku... huhu
sbenanye dolu2 aku tak kenal pon amende menatang blog neh... sampaila aku tgh menggoogle hal kerja jumpa plak 1 blog milik seorg dokte. bile bace n3 die cam best jek... dari blog die jumpa lak blog milik kujie... kakak kepada sahabat yang TAG saye ni.. hikhik. dari situ rase cam best jek nak stat ade blog sendiri... so godek punye godek... tgk sane sini... bulan Januari aritu ngan rasminye aku ade blog sendiri. ngee~ sentimental lak

2) tempat meluahkan rasa~berada didalam bidang teknikal neh sangatlah stressnye.. walaupun ade hubby tempat untuk bercerita, aku tetap nak cite kat kawan2.. hehe. sejak keje aku jarang sangat dapat hang out ngan member2.. rasenye thru blog nila aku dapat apdet life aku kat diorng(yang bacele) walaupun kekadang rase "amendela aku nak tulis ye??" tapi sejak2 kak pah meninggalkan kitorg di opis tu, aku rase semakin banyak bende aku nak tulih dalam ni.. bleh?? cam takde kene mengene jek... wakakaka

3) tempat menambah kawan~ betulke term tu?? belasahla labu... hehe syiok gak ade kengkawan yang berkongsi rasa di alam maya ni kan... tanpa perlu nak judge rupe die ke, status die ke, sume macam kawan yang dah kenal lame.... bagi pendatang2 baru macam i neh.... sonokla ade blogger2 fofuler yang datang menyinggah rela membaca n3 yang kadang2 hampeh itew!! saya sayang kalian semua!! raye jemputla datang umah! hikhik pose pon belum tentu cukup ade hati nak raye

cukup dah 3 kan?! nila bahana klu tak berapa nak pandai mengarang.. idea datang pastu hilang pastu tak datang2 dah! wakakaka

okla sekian sahaje TAG saye kali ni...

Monday, August 17, 2009

weekend housewife~

weekend kali ni memakasa diri supaya jangan malas!
melawan kepenatan 5 hari bekerja
sebab?!
next week dah pose
kang tak larat nak tolat perabot2 yang perlu dikemas iteww!! huhuh
tapi....
pagi tu after solat subuh...soheh la tido balik kan? kate tak keje...hikhik
sebab sangat sejuk, tetiba kaki cramp!!!! huwaaaaaaaaaaaaa! sangat sakit okeh. menjerit mintak tolong pon tade sape leh tolong coz hubby da g keje. aly tido kat sebelah mampu tgk jela saya dalam kesakitan!huhu..
mmg takes timela nak recover balik.... terbantut kejap keje..
after recover terus start keje makeover umah-->make over ke? cume rearrange perabot kat umah je plus susun perabot yang baru sampai dari kg last week
sakit pinggang ni ha dok menolak almari bagai... seb baik tak berat sangat
tghari stop jap..
masak untuk lunch..
our menu ~ nasik briyani n ayam masak merah~ my 1st attempt! ngee~
keje2 mengemas berlarutan sampai malam..
sebab penat, tido awal!!!
ahad pulak,
saye basuh kete yang tersangat comot itew!!
hubby lak pasang katil kat bilik belakang....
aly lak?! keje die lari kuar masuk umah
sonok sangat dapat kuar umah
for lunch~ masak spaghetti bolognese + meatball~ nyumnyum... dah lame teringin tapi tak sempat nak masak coz da 2 weekend sibuk wat keje
pe lagi ek?
tu je kot... yang lain cume rutin2 biase sebagai housewife...hikhik

Wednesday, August 12, 2009

apela nasib

pagi tadi saye suda rodok belakang lori.. huhu seb baik tak teruk... kemek sket je kete i... klu takkk.. huwaaaaaaaaaaaaaa! suda tade kete mau pigi kije coz kete hubby pon baru xcident...

apela nasib i 2 -3 menjak ni ye....................

Tuesday, August 11, 2009

air?!

baru balik dari umah kak tie.. baca entry beliau pasal unsur2 wanita... hehe terpengaruh ngan entry beliau saye pon nak tau saye ni unsur ape ek?? hehe

.
.
.
.
.

Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.

i) Tanah – anak pertama, kelima, kesembilan
ii) Air – kedua, Keenam, kesepuluh
iii) Api – ketiga, ketujuh, kesebelas
iv) Angin – keempat, kelapan, kedua-belas

.
.
.
.
.

setelah ditolak didarab campur dan bahagi..... saye tetap dalam golongan unsur kedua.. heheh macamlah ramai sangat adik beradik hehe

.
.
.
.
.

Wanita berunsurkan Air

Air sifatnya bersih dan suci, sejuk, nyaman serta menghilangkan dahaga. Air juga sifatnya mencambahkan benih, menyuburkan serta menyegarkan.
Wanita bersifat air mempunyai ciri-ciri seperti berikut:
* Menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat.
* Mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup
* Hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak.
* Menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah



wah?! sejuk perut i bace... kekeke.. tapi sekadar suka suki nak tambah entri kat blog.. hehe

**credit to kak tie yek**

Thursday, August 6, 2009

bengong~

mende ni jadik semalam. tah ape yang aku pk sampai jadi camtu...

semalam kan boley kate seharian hujan kat kl, aku pulak dok kesana kemari... tghari semalam sampai opis dari pj~hujan masih lebat.... capai payung kat seat belakang, terus naik opis.

sampai atas aisyah ajak kuar makan. nak try kat RasaMas kat giant kota damansara dah siap2 turun bawah carik kunci kete tak jumpa huh?! tetinggal kat atasle tu kot.. adeh...

sebab dah kat bwh terus g lunch naik kete aisyah punyela malas nak menapak kira tangga naik opis balik...huhu

punyela ralit makan... cuci2 mate sket kat giant, window2 soping... baru balik opis balik. aisyah just drop aku kat depan opis pastu die balik umah breastfeed baby die.

1/2 hour later aisyah call bagitau dah sampai, aku turun balik kalini kami nak ke Denai Alam & De Palma Shah Alam amik gambo site..

before turun tu aku carik lagi kunci kete dalam handbag... takde... aduh! dalam document bag.... takde... aiseh?! mane die kunci kete ni?? atas meja pon tade!! dalam drawer pon tade!! mane die kunci kete aku????? adoyai!!

pk punye pk... selongkar satu opis... g sume meja yang aku singgah.... aku turun jugak sambil call aisyah mintak tgkkan dalam kete.

dan hasilnye??

kunci tetinggal dalam kete!! dan yang lagi best.... kete tak kunci!! adus!! kronik betulla pelupa aku ni. cuai! nasib baik tak jadi pape... klu tak? jalan kakila balik umah.. 3 hari 2 malam baru sampai kot. aku bersyukur sangat kete tu masih rezeki aku...

Wednesday, August 5, 2009

thinking of ~ yummy chocolate

hari ni....

terkejar kesana sini.... sarapan kat kota damansara~ tgh hujan2 lebat shut ke bukit jelutong collect design brief~ wat spot check kat site De Palma Shah Alam budak2 belum stat keje sebab ujan... dah hampir tengahari tu... aduhai....

terus ke PKNS di PJ submit drawing untuk sign pemilik~balik opis ajak aisyah kuar lunch~g giant Kota Damansara melantak kat Restoran RasaMas emmm first time makan kat situ and de dishes?? not bad ^_^

tgh makan.... tercekik2 aku sebab budak site call confuse arrangement pokok.. huhuh maknenye aku kene ke Shah Alam balik nak cek keje diorg tuh

After lunch aku heret Aisyah ikut sekali ke De Palma... selesai urusan disana kami terus ke Denai Alam. nak amik gamba site.. redah jela... confuse2 ngan site dok kat celah mane... naik kancil pon kancilla.... dan hasilnye.... kete aku bertambah comoooooot!

opps! terlebih sudah!! lari tajuk dah ni.. maap

aku ni bukanla 'kipas susah nak mati' coklat. selalu tade heran pon ngan coklat. klu ade aku makan klu tade tak carik pon. klu name aku nak g beli 1 bar coklat tu tadela...tapi tengah dalam kebizian keje harini... aku terase sangat kepingin mahu makan coklat!! lagi2 klu dapat coklat dari org yang ku rindui.... huhu

balik opis cek2 email, dapat pulak emel pic coklat.... lagila memberontak gundah gulana rasa dijiwa... semata2 sebab coklat!!

layan jelah pic coklat ye





























**gambar2 mendera dan meruntun jiwa! huhu**

Ayat Kursi~

SINAR CAHAYA AYAT KURSI

Dlm sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yang duduk di ataspintu rumah. Tugasnya ialah untuk menanam keraguan di hati suamiterhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadapkejujuran suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumahsehingga Baginda mendengar jawaban salam dari isterinya. Di saat itu syaitan akanlari bersama-sama dengan salam itu.Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis:

1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu,dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia akan masuk syurga dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah disekitarnya.

4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap solat fardhu,Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala nabi2, serta Allah melimpahkanrahmat padanya.

5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, makaAllah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah SWTakan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orangyang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.

7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitannescaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.

Dari Abdullah bin 'Amr r.a.,

Rasulullah S.A.W. bersabda, "Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."
"Utamakan SELAMAT dan SIHAT untuk Dunia-mu, utamakan SOLAT dan ZAKAT untuk Akhirat-mu"

Wallahu'alam

Monday, August 3, 2009

mulakan dari hati~

Bila orang pandang rendah pada anda, sebenarnya itu satu ujian buat hati anda dan juga satu ujian pada sikap anda. Ada orang, bila dipandang rendah, hatinya jadi panas membara. Dia marah, terasa dirinya diperlekehkan. Maruahnya tercabar, egonya juga tercabar.

Ada orang, bila dipandang rendah, dia cool saja. Dia tak berapa ambil kisah, tetapi dia tahu orang itu siapa dan apa yang dicakapkan olehnya. Dia melupakan yang negatif, mengingat selalu pada yang positif.

Orang yang cool biasanya bersikap positif sebab dia tak suka menyemakkan fikiran dengan perasaan sakit hati, dendam, marah atau rasa tak puas hati. Seboleh mungkin dia akan mengelak sikap-sikap negatif sebegitu dari bersarang di hatinya.

Anda tergolong dalam kategori mana satu? Sama-sama kita check attitude kita dan hati kita. Orang-orang berjaya, hati mereka sentiasa bersih, sikap, perangai dan kata-kata mereka baik-baik belaka kerana mereka tahu sikap itu akan mempengaruhi tahap kejayaan mereka.

Nak cemerlang, kita kena mulakan dari dalam. Nak merubah diri, membina peribadi, kita kena mulakan dari hati. Hati kita melambangkan tahap kejayaan kita

Sunday, August 2, 2009

berat hati~

bukan berat ati sebab ape pon... cume berat hati nak mengurangkan waktu rehat wekend camni dengan wat keje.. aduh! esok ade presentation... mahu atau tidak... rela dalam paksa... ku tabahkan hati.. siapkan presentation! huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"