Wednesday, April 29, 2009

kisah hari ini~

A man feared his wife wasn't hearing as well as she used to and he thought she might need a hearing aid. Not quite sure how to approach her, he called the family Doctor to discuss the problem. The Doctor told him there is a simple informal test the husband could perform to give the Doctor a better idea about her hearing loss.

"Here's what you do," said the Doctor, "stand about 40 feet away
from her, and in a normal conversational speaking tone, see if she hears you.
If not, go to 30 feet, then 20 feet, and so on until you get a response."

That evening, the wife is in the kitchen cooking dinner, and he was
in the den. He says to himself, "I'm about 40 feet away, let's see what happens."
Then in a normal tone he asks, "Honey, what's for dinner?"


No response.


So the husband moves to closer to the kitchen, about 30 feet from his wife
and repeats, "Honey, what's for dinner?"


Still no response.


he moves into the dining room where he is about 20 feet from his
wife and asks, "Honey, what's for dinner?"


Again he gets no response so;


He walks up to the kitchen door, about 10 feet away. "Honey, what's
for dinner?"



Again there is no response.



So he walks right up behind her. "Honey, what's for dinner?"

"James, for the FIFTH time I've said, CHICKEN!"

Moral of the story:

The problem may not be with the other one as we always think - could
be very much within us..! SO don't always blame others for the things
that you may lack.

=)

Monday, April 27, 2009

mari tanam pokok!

rentetan dari program HUTAN KITA beberapa bulan lepas..

semalam aku join sekali lagi program ni..
Under ILAM (Institute of Landscape Architect Malaysia)
sempena World Landscape Architecture Month
bezanya kali ni dah tak involve kutip2 duit ni
kali ni aku join tanam pokok.. hehe.. bos banje pokok sorg sebatang...
bile teringat kat hubby.. aku pn hulurla sikit duit beli pokok untuk asben tersayang.. hehe

................................

so semalam pagi2 buta dah kuar umah.. ajak hubby skali..
tapi die ade program ngan budak opis lak
terus g ke Bukit Kiara.. aisyah g skali..
ngan baby qistina ngan laki die skali die angkut ke sana
nak naik atas tu tak larat nak menapak de.. tinggi bebeno.. sib baik ade org yang kenal nak tompangkan kami naik atas.. keh3 <--org laen dtg sume nak beriadah.. jalan kaki/naik beskal.. yang kami ni naik kete lak hahaha

dah nak sampai atas tu tetibe ade sorg guy ni block kete..
..

....

......


terus menunjukkan isyarat tgn dan mencarut tanpa henti


f**k you ......&*%&*$(#&$!!!!

erk?!


pehal neh??

mmg scary sesgt ler.. psycho giles.. dahle dlm kete tu seme pompuan..
pas die carut2 seme die blah.. kami dalam keadaan tekejut terus naik sampa atas..
sampai atas rupe2nye dat guy tu mmg dah 2 - 3 kali pusing tpt event kami dan carut2 suruh stop event.. gile ke ape??

jap lagi pak lah n jeanne nak sampai die leh wat hal..

penguat kuasa DBKL pon dah suruh laki tu blah.. die wat tatau..
abeh sume press amek gambo


adoyai!!


dat guy tak puas ati sebab kami bwk kete naik...
buat event ngan kemah2 segala kat atas tu..
die kate tpt ni utk org jogging.. u all sume wat event sume2 ni?? every 2 week ade event!!
die kate tpt tu bukit kiara punye..
sedangkan tu public park.. bukan private club punye
huhu.. kontroversi lak jadinye.. niat kami nak tambah menghijaukan bumi jadi satu bende salah pulak di mata dia

................................

alhamdulillah time pak lah n jeanne sampai dat guy dah tak kelihatan..
dgr2 citer polis bwk die turun..

event berjalan lancar...

gambar time event2 tuh.. tepekla sikit kat sini.. hhehe






Bile company sume pompuan.. bulehla pki pink kaler!! heheh



saye ngan puan aisyah.. ngee~ tgk!! 2 org budak menyibuk kat belakang VVIP.. heheh all of us tgh nyanyi lagu HIJAU ramai2
aku dapat tanam pokok.... ngeee~ 1 nama hubby.. 1 lagi aku yang punya! hahaha


ini pokok asben saye!! ^_^

ini pokok saya.....ngee~



p align="center">

Friday, April 24, 2009

:: Geram ::

saya perlu bekerja pada esok hari.....
sekali lagi??MyEm0.CoM
2 minggu berturut2 sudah?! MyEm0.CoM
.................................
ada meeting yang perlu kuhadiri...MyEm0.CoM
tu aku tak kesah..
yang aku kesah skang..
aku sangat marah bile mereka dengan sesedap rase maki aku cam org gile..
pastu kate nak terminate..
sebab dah banyak kali tak datang meting...
huhh?!
................................
can uols imagine?
aku mmg tak penah dpt panggilan meting..
tetibe maki2 pasal aku tak datang meting..
apehal?!MyEm0.CoM
dan natijahnye.. aku kene korbankan hariku esok....
........................................
**sangat banyak kerja rumah yang perlu ku selesaikan... tapi.... **





Monday, April 20, 2009

bile dah terlebih rajin...

bile dah terlebih rajin.. sume mende nak dibuat dalam weekend.. huhu.. mmg dah plan nak membersihkan laman rumah weekend lps.. tapi tak disangka2 pulak kene g keje ari sabtu... ade urgent meeting kene attend.. sebabnye project dah exceed contract period tapitak siap lagi.. so client nak jupe.. aduh?! ini sudah lari sume planning..

mane nak basuh kain yang menimbun tu... nak kemas umah... nak bersihkan laman.. adoooyai! dengan berat hati ku gagahkan diri jugak pegi opis... sudahnye?? kene basuh kaw2 ngan client~ wat blur jela.. lagi jawab krg lagi menyinga diorg tuh.. telan jela sume... contactor pon satu hal... bile aku ckp tak penahnye ikot.. balik2 ayat diorg "ala puan jgn risau! mesti siap on time punye!!" bile dah jadi camni?? lepas meting aku pon dok ter conggokla kat site tu sampai kol 5 lebih tgk diorg wat keje.. klu tak wat camtu aci ngelat je diorg...

sampai umah dah kul 6 lebih, penat gile.. tapi sebab mate aku ni dah sangat sakit tgk laman yang semak tahap harimau nyorok pon tak nampak... aku pon dudukla mencabut rumput yang menyemakkan laman aku ni.. mujurla laman tak beso mane.. sampai azan maghrib aku masih kat laman lagi... tu pun baru siap separuh...en suami pon tak balik2 lagi.. tah kemana pulakla peginye..

ari ahad, lepas basuh kete aku sambung cabut rumput <--sebenanye cabut rumput sendiri ni tanda protes kat en suami sebab aku dah byk kali ckp kat die suruh org potong rumput.. sebab mate dah tak lalu nak tgk laman umah sendiri... sampaila kul 12 lebih kat laman.. sampai tgn luke parah kene kelar dek daun lalang tu barula aku masuk.. masuk sebab masak utk lunch pulak.. petang pas asar sambung balik bersihkan laman.. sampai kat maghrib baru siap.. bile dah siap baru en suami kuar tanye "dah bakar ke? baru igt nak tolong..." ceh.. aku punyela penat dari tadi takde pulak nak tolong.. aku mmg marah..

harini.. pagi ni bile bgn terasa dunia berpusing2 dan kepala berat semacam je.. nak bagn pn seksa.. sebab belakang sgt sakit.. aduh!! mmg tak terdaya nak g keje.. huhu.. baru rajin sikit dah jadi demam.. hehe penat sangat agaknye.. tapi puas hatila laman dah bersih...dan alhamdulillah.. pas tido half day.. telan obat.. yang tinggal cume sakit kepala je.. hope esok dah blh g keje sebab sngat banyak keje kene settle..

***maafla ye.. entry agak panjang dan membosankan***

hasrat hati~



ku kepingin bangat mahu bercuti...
habiskan masa bersama insan-insan-insan tersayang..
lama benar sudah ku simpan keinginan ini..
tapi belum mampu untuk kutunaikan..
belum mampu ku suarakan..



Tuesday, April 14, 2009

Ibu @ Pasanganmu....

Orang kata aku lahir dari perut Ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku..Ibu
Bila lapar, yang suapkan aku.. Ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku..Ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. Ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ....Ibu
Bila nak bermanja.. Aku dekati ibu
Bila nak bergesel? Aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku ? Ibu
Bila merajuk? yang memujukku cuma.. Ibu
Bila melakukan kesalahan? Ibu juga lah yang paling cepatmarah..
Bila takut? Yang tenangkan aku.. Ibu
Bila nak peluk? Yang aku suka peluk.. Ibu
Aku selalu teringatkan .. Ibu
Bila sedih, aku mesti telefon ibu
Bila seronok? Orang pertama aku nak beritahu?Ibu
Bila bengang.. Aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. ?Ibuuuuuuuuuuuuu!!
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga ibu
Bila merajuk, yang datang pujuk aku juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai harini..Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku. . Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barangaku,Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk? Ibu
.................................
Sekarang aku sudah ada pasangan hidup sendiri.....
Bila seronok ... Aku cari pasanganku
Bila sedih ... Aku cari Ibu
Bila berjaya ... Aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal ... Aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia ... aku peluk erat pasanganku
Bila berduka ... aku peluk erat ibuku
Bila nak bercuti ... Aku bawa pasanganku
Bila sibuk ... Aku hantar anak ke rumah ibu
Bila sambut valentine ... Aku hadiahi bunga padapasanganku
Bila sambut hari ibu ... Aku cuma dapat ucapkan SelamatHari Ibu
Selalu...... ..Aku ingat pasanganku
Selalu.....Ibu ingat kat aku
Bila-Bila... ..Aku akan talipon pasanganku
Entah bila....Aku nak talipon ibu
Selalu....Aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila.....Aku nak belikan hadiah untuk Ibuku
.........................
Renungkan :-
"Kalau kau sudah habis belajar dan bekerja.. Bolehkah kau kirim wang untuk ibu?
Ibu bukan nak banyak. Lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah"
Berderai air mata aku.
Hari ini kalau ibu mahu lima ratus sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan.
Tapi Ibu sudah tiada. Aku tidak berkesempatanlagi!!!
Bukan lima puluh ringgit. Lima puluh sen pun tidak sempat aku kirimkan!
Hanya yangtermampu Al-fatihah,al-fatihah, al-fatihah.


Thursday, April 9, 2009

saya perlukan nasihat / petua kalian....

saye ade tabiat ketap gigi `tooth grinding' waktu tido...
seriusly tak penah tau sy ada problem ni.. MyEm0.CoM
sampailah en suami tegur sebab mengganggu tidurnya!
sadis betul...kesian en suami yang menderita tidur malam tergangguMyEm0.CoM
saya perlukan khidmat nasihat atau petua petua berguna dari kalian semua kalau2 kalian ada solution terbaik, kalau ada cara utk mengurangkan pon takpe...

Tuesday, April 7, 2009

sangat penatla~







perasaan bercampur baur sepanjang minggu.. huhu.. yang pastinye.. sangat letih! tapi... keje yang menunggu pulak menimbun huhu

gambar ihsan cik photobucket

mrs azmi akan berjauhan seketika dari dunia blog ni.. terlalu sibuk!! everybody chasing me huhu..

tak sempat nak tulih n3 baru.. adela blog hopping kdg2.. if got timelah! eh?! adeke org nak menjenguk pun?? hahahaha

i need a vacation...

baby~lets go holiday.. can we?!



kisah hari ini

Kambing Hitam & Kambing Putih
Seorang gembala sedang menggembalakan biri-birinya yang berbulu hitam dan berbulu putih. Dia kemudian didatangi seorang pemuda lalu bertanya:
Pemuda : "Baguskah ternakan biri-biri engkau. Boleh tak saya tanya beberapa soalan?" Gembala : "Oh, boleh saja"
Pemuda : "Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?"
Gembala : "Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : "Yang putih"
Gembala :"Ah, yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari" Pemuda : "Dan yang hitam?"
Gembala : "Yang hitam pun sama."
Pemuda : "Dan berapa banyak rumput mereka makan setiap hari?"
Gembala : "Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : "Yang putih."
Gembala : "Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari."
Pemuda : "Dan yang hitam?"
Gembala : "Yang hitam pun sama."
Pemuda : "Dan berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?"
Gembala : "Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : "Yang putih."
Gembala : "Aaa...menurut perkiraan saya, yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun kalau mereka dicukur."
Pemuda : "Dan yang hitam?"
Gembala : "Yang hitam pun sama."
Pemuda : (Dengan perasaan geram ) "Kenapa engkau membezakan biri-biri engkau yang putih dengan yang hitam setiap kali nak jawab soalan saya, padahal jawapan semuanya sama saja" Gembala :"Mestilah saya beza-bezakan sebab biri-biri yang putih itu adalah milik saya." Pemuda : "Ooo, begitu, fahamlah saya,kalau yang hitam tu pulak siapa punya?"
Gembala : "Yang hitam pun sama, saya punya juga" Pemuda : (benggang, geleng kepala dan berlalu)



Komunikasi
Seorang Managing Director memberi arahan kepada General Manager nya...
"Besok akan ada gerhana matahari penuh pada jam sembilan pagi. Ini adalah kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari. Untuk menyambut dan melihat peristiwa ini, seluruh pekerja diminta untuk berkumpul di padang dengan berpakaian kemas.. Saya akan menjelaskan fenomena alam ini kepada mereka. Jika esok hujan.. dan kita tidak boleh melihatnya dengan jelas.. kita akan berkumpul di kantin saja."

Lalu General Manager itu menyampaikan arahan bos nya kepada Ketua Jabatan..

"Ini adalah arahan Managing Director.. esok pada jam sembilan pagi akan ada gerhana matahari penuh.. Jika esok hujan.. kita tidak boleh berkumpul di padang untuk melihatnya dengan berpakaian kemas.. Dengan demikian, peristiwa gerhana matahari ini akan dijelaskan oleh Managing Director di kantin sahaja. Ini adalah kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari."

Dan Ketua jabatan pula menyampaikan pada ketua seksyen..

"Ini adalah arahan dari Managing Director.. esok kita akan mengikuti peristiwa gerhana matahari di kantin pada jam sembilan pagi dengan berpakaian kemas.. Managing Director akan menjelaskan apakah esok akan hujan atau tidak. Ini adalah kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari."

Seterusnya Ketua seksyen pula menyampaikan amanat tadi kepada penyelia..

"Jika esok turun hujan di kantin.. kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari, Managing Director, dengan berpakaian kemas akan gerhana pada jam sembilan pagi."

Akhir sekali penyelia menyampaikan arahan tersebut kepada para pekerjanya..

"Esok pagi.. pada jam sembilan.. Managing Director akan gerhana.. Sayang sekali, kita tidak boleh melihatnya setiap hari.

Mary Sue
Mary Sue datang ke sebuah kota besar untuk pertama kalinya. Dia check-in di sebuah hotel mewah dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik yang Mary Sue akan menginap.
Mary Sue mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu,
Mary Sue melihat ke sekeliling dan marah-marah kepada pelayan tersebut. "Anak muda, aku mungkin tua dan kekampungan, tapi tidak bererti aku ini bodoh! Aku membayar mahal untuk tinggal di hotel ini tapi bilik ini bukanlah bilik yang sesuai dengan bayaran itu! Bilik ini begitu kecil, tidak ada kemudahan, tidak ada televisyen, bahkan tempat tidur pun tidak ada!"
"Nyonya, ini adalah lif" jawab pelayan tu selamber


Nenek Ani
Nenek Ani dirawat di rumah sakit. Menurut doktornya, asmanya sudah semakin teruk hingga perlu dipasangkan salur oksigen. Sudah beberapa hari dia tidak bercakap dan seperti orang koma. Dikira sudah menjelang ajal, anaknya memangilkan seorang Mudhin (tukang do'a) agar di doakan. Sedang asyik Pak Mudhin berdoa, tiba-tiba muka nenek Ani bertukar warna biru seolah-olah tidak boleh bernafas.
Tangannya menggigil. Dengan menggunakan bahasa isyarat nenek Ani minta diambilkan kertas dan alat tulis. Sisa-sisa tenaga yang ada digunakan oleh nenek Ani untuk menulis sesuatu dan memberi kertas tersebut kepada Pak Mudhin.
Sambil terus berdoa Pak Mudhin langsung menyimpan kertas tersebut tanpa membacanya kerana fikirannya dia tidak sanggup membaca surat wasiat tersebut didepan Ani.
Tak lama kemudian nenek Ani meninggal dunia. Pada hari ketujuh meninggalnya nenek Ani, Pak Mudhin diundang untuk datang kerumah Ani. Selesai memimpin do'a, Pak Mudhin berbicara, "Saudara-saudara sekalian, ini ada surat wasiat dari almarhum nenek Ani yang belum sempat saya sampaikan, yang saya pasti nasehat untuk anak cucunya semua. Mari kita sama-sama membaca suratnya".
Pak Mudhin membaca surat tersebut, yang ternyata berbunyi : "Mudhin jangan berdiri di situ...! Jangan pijak saluran oksigen aku..!"


Sakit jiwa
Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih ataupun tidak.
Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?
Lelaki : Ya doktor.
Doktor : Siapa kamu sebenarnya.
Lelaki : Saya ini manusia doktor.
Doktor : Ya ke? Bukan jagung?
Lelaki : Bukan, saya manusia doktor.
Doktor : Kamu takut dengan ayam?
Lelaki : Tidak doktor.
Doktor : Hmm..bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan.
Doktor : Apa dia? Lelaki : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia.
Doktor : "??$$??"



Kek Hari Jadi
Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya.
"Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.
"Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah," kata lelaki itu.
Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain.
Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu:
"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."


Mamak oh Mamak
Suatu hari sedang Ali minum teh di gerai Mamak yang biasa dikunjunginya, tiba-tiba Mamak gerai tersebut bersorak gembira dan terus datang kepadanya.
Ali : Apa yang suka sangat Mamak ni?
Mamak: Saya bini juga surat India mari.
Ali: Apa dia cakap? Tentu good news....
Mamak: Dalam dia punya surat ada cakap sudah beranak. New baby! Ayo.... saya banyak suka hati la. Saya belanja awak free minum jugak!
Ali: Tahniah! Mamak. Ini kena balik India cepat ni?
Mamak: Ya la, saya sudah tiga tahun tarak balik.
Ali: ?????????????


Mat Punk
Seorang orang tua sedang duduk di kerusi di sebuah taman bunga sambil menikmati udara petang.. Tiba-tiba seorang anak muda bergaya punk duduk di sebelah si atok tersebut... Rambut anak muda itu dicat kuning dan hijau, sementara rambut-rambut yang berdiri dicat jingga dan ungu. Di sekeliling matanya diwarnakan hitam. Orang tua itu lama menatap si punk tersebut... Merasa terganggu dengan tatapan orang tua itu..
pemuda punk itu bertanya.. "Eh, pakcik.. kenapa tenung saya macam tu..? apakah dulu waktu muda pakcik tidak pernah buat kerja yang gila-gila?"
Setelah menarik nafas panjang... orang tua itu menjawab..
"Tentu saja pernah. Dulu aku pernah mabuk teruk.. dan ketika mabuk itulah aku merogol seekor burung kakaktua. jadi sekarang ini aku keliru... jangan-jangan kamu adalah anakku..


Pelatih Baru
Rosman Diterima Bekerja Sebagai Pelatih Di Sebuah Syarikat Multimedia.
Selepas Melaporkan Diri Pada Hari Pertama Dia Masuk Ke Biliknya... Terus Mendail...
"Tolong Buatkan Saya Kopi Cepat!" Katanya Menengking.
"Maaf, Awak Salah Sambungan. Awak Tahu Dengan Siapa Awak Bercakap Ni?" Kata Suara Di Hujung Talian.
"Tidak" Jawab Rosman.
"Saya Pengarah Urusan Syarikat Ini, Awak Tahu?" Balas Suara Itu.
Rosman Terkejut. Barulah Dia Sedar Dia Tersalah Dail. Hajatnya Mahu Menghubungi Kantin. "Encik Tahu Dengan Siapa Encik Bercakap Ni?" Tanya Rosman.
"Tak, Awak Siapa?" Balas Pengarah Urusan Itu.
"Kalau Tak Tahu Bagus..." Kata Rosman Terus Meletakkan Gagang Telefon.
Zaman berkembar
Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka…
Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.” “Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya. Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!” “Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua. Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang. “Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.
Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan.
Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu.
Mereka bertanya, “Apakah yang merunsingkan awak?”
Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven.”



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"