Monday, March 30, 2009

Chicken Wings~bahayela

source : emel
sedap kan chicken wings? huhu tak dinafikan.. feveret aku gak ni..
tapi bile bace emel yang diforward oleh kakak ku...

gulp?!MyEm0.CoM

alamak.. ade side efekle pulak...MyEm0.CoM

ok seperti yang di nyatakan dalam emel tersebut ye...




Avoid eating chicken wings frequently - ladies, especially; a true story...!

A friend of mine recently had a growth in her womb and she underwent an operation to remove the. The cyst removed was filled with a dark colored blood. She thought that she would be recovered after the surgery but! she was terribly wrong


A relapse occurred just a few months later. Distressed , she rushed down to her gynecologist for a consultation. During her consultation, her doctor asked her a question that puzzled her. He ask if she was a frequent consumer of chicken wings and she replied yes wondering as to how, he knew of her eating habits. You see, the truth is in this modern day and age; chickens are injected with steroids to accelerate their growth so that the needs of this society can be met. This need is none other than the need for food..
Chickens that are injected with steroids are usually given the shot at the neck or the wings. Therefore, it is in these places that the highest concentration of steroids exists. These steroids have terrifying effects on the body as it accelerates growth.. It has an even more dangerous effect in the presence of female hormones, this leads to women being more prone to the growth of a cyst in the womb. Therefore, I advise the people out there to watch their diets and to lower their frequency of consuming chicken wings!

aduh! sejauhmane kebenarannye tak taule pulak kan.. tapinye tak salahkan klu kite mengelakkannye untuk kebaikan kite jugak.. kan?!..


Tuesday, March 24, 2009

kisah zaman sekolahku~

di saat ini...
rase rindu sangat kat kawan2 lama...
kawan2 sekolah rendah yang masing - masing dah ada family sendiri...

kawan2 mase kat SEMESTI <--dulu rase sgt terseksa kene belajo kat ctu 5 tahun hahaha
especially geng2 memonteng dulu.. bile igt2 balik perangai mase skola dulu bole gelak sendiri.. nakal sungguh mase tu.. sesuka hati balik hostel.. pastu bile kene rush ngan warden mulala bertabur sume lari.. jalan plg mudah - nyorok dalam locker.. hahaha padahal locker tu bukan beso pon saiz cume 1m3 je.. ptg2 bile malas ngelat nak turun riadah g melepak kat bilik seni..tgk tv tu!! hahaha.. org lain seme kene turun riadah awak sedap2 tgk tv, bilik seni ni dulu kire markas kitorgla.. siap dapat kunci bilik ni.. tapi sebab kenakalan kitorg dulu.. bilik ni selalu disalahgunakan.. keh3.. port simpan brg2 haram<--maklumle dulu kat skola asrama penuh ni mcm2 barang kitorg takle bwk.. termasukla walkman,jeans, komik,henpon apetah lagi!
mcamane kitorg dapat bilik ni?? sebab kitorg close ngan cikgu yang pegang bilik ni.. -Cikgu Jali- ramaila budak skola pelik camne budak nakal cam kitorg leh disayangi oleh cikgu ni.. sedangkan cikgu ni seorg yang pendiam, ckp cume bile perlu.. tak kisahla ape org nak ckp yang pentingnye kitorg sangat syg cikgu jali!! die sanggup backing kami bile ade masalah @ kitorg diserang cikgu2 lain.. pernah satu mase kami hampir kene gantung sekolah erk?! jahatnye aku dulu.. heheh harap tadela chekgu skola aku bace ngee~ cikgu jali yang tenangkan kitorg.. die wat lawak<--selalu lawak die ni org kene pk baru leh gelak hahaha.. pastu mase kitorg nak trial SPM die kasik kami soklan latih tubi yang sebijik ngan soklan pekse keesokan harinye!! ^_^ tak kesahla mane die dapat soklan tu kan.. org len kuar dewan pekse tensen je muke.. yang kami ni sume senyum jek sebab dapt jawab dgn senang hahaha..
disebabkan dulu mase skola sangatlah nakalnye.. bilik HEM, bilik chekgu disiplin, bilik kaunseling kamilah pengunjung tetap.. tapi kan rasenye kami takle nakal sangat.. hehe cume maybe sebab tertekan kot dok skola asrama penuh ni.. maklumle bole kuar cume 2 minggu sekali tu pon half day jek ari sabtu 12-6ptg

.....ah! terlalu banyak kenangan waktu sekolah....lebih2 lagi pasal scout...

**lenkali aku sambung citer pasal scout pulak ek hehe**


Monday, March 23, 2009

weekend with loved ones~

enjoy my weekend with my nieces.. enjoyable weekend..
jumaat after work (kuar awal.. kul 515 dah lock ofis bleh?! hik2) terus fetch my sis kat glenmarie coz in-law balik kg hantar ayah die g hosp.
terus ke rumah die kat klang.. ^_^ so happy dapat habiskan weekend kat sane..
dapat juga jadik plaster menampal luka hati.. especially bile dapat jumpe dgn si kecil itu..
(hilang semua masalah problem yang melanda jiwa)
aku bawak balik custom album wedding aku, coz kak nak tgk.. suka betul dini dgn album tu.. kejap2 die bukak kotak - amik album tu n tgk.. pastu die simpan balik, pastu die g amik balik - tgk lagi.. tah ape yang menarik minat die kat album tu.. agaknye sebab album tu keras kot ^_^ senang die nak selak.. heh
...............................
ari sabtu takde yang menarik - terpakse ke ofis - meeting
(huh?! meeting sabtu.. paling malas sekali, pesalla tak buat weekdays..tension tul)
aku g ofis dini tak bangun lagi.. bile bangun je kak aku ckp die terus tanye maksu mane..
huhu syahdu je dgr
sabtu ptg dapat berita my besfren yang dok kat belakang umah aku tu admit kat hosp selayang.
tak boleh deliver normal - baby songsang - ceaser pukul 3.00ptg..
alhamdulillah sume selamat.. awin selamat dibedah n she got new son!!
huhu jeles2! dah dapat sepasang dah kawan baik aku ni.. aku bile?!
...............................
ari ahad - plan nak balik rawang awal ajak hubby tgk newborn baby kat selayang
tapi tak jadi..
hubby balik ke slim river ziarah sedara meninggal - hubby balik sorang - rase tak sedap hati jugak tak ikot hubby balik.. ape pulak org cakap nanti sebab die asik balik sorg n aku pon sejak kawen belum pernah ikut balik kg lagi ~_~
tapi ape nak buat.... hubby kate tak yah ikot
so kak ajak g jusco bukit raja.. tgk upin & ipin
(huhu ketinggalan sungguh aku ni kan.. dah dekat sebulan citer ni release baru berpeluang nak tgk)
citer ni mmg besh.. lagi besh bwk budak2 kecik ni tgk.. ^_^
seronok je tgk sufi yang baru setahun tu gelak same bile kami gelak ^_^
dini pulak sibuk nak peluk ayah.. die ni mmg penakut sket,adik lagi berani dari die heh
start show 540pm - end 715pm
pastu terus balik - singgah dinner - balik umah
dah nak sampai umah tu tetibe dini pandang aku die ckp
"tak nakla balik..." <--ayat sebenarnye die nak ckp "jgnla balik"
alamak.. die sudah sedihla tu aku nak balik dah
aku -->"maksu balik tau"
dini-->"taknakla balik" (die wat muke sedih die dah)
aku-->"maksu balik tau.. nanti maksu dtg lagi.." (aku pon sedih jugak,huhu)
sampai je umah aku terus pack sume brg aku.. masuk dlm kete
dini buat2 bz ngan colouring book die yang baru ayah beli..
aku nak salam die taknak.. tapi aku peluk jugak - cium die..
sufi dah tido time tu.. penat sangat seharian kat luar
sebab aku takut aku yang nangis terus aku kuar masuk kete
(heheh sensitip lak.. nak tinggal anak pon nanges)
.................................
weekend yang sangat happy dengan family kakak - sufi - dini
**n3 yang sebenanye tatau nak citer psl ape - n3 utk mengisi mase sibukku hahaha**


Friday, March 20, 2009

doakan yang terbaik untukku~

rentetan n3 sebelumnya...
.........................
ramai yang tertanya2 apa yang terjadi lantaran 2 emosi yang sangat berbeza dalam n3ku semalam.
pagi aku sangat gembira.. tapi petang ianya terus bertukar mendung kelabu...
mungkin telah tersurat aku perlu menghadapi dugaan hidup berumah tangga seawal ini,
gara-gara kenangan silam yang masih membelenggu hati
Ya Allah bantulah hambamu ini.. ~_~
aku redha..
aku akan menempuhinya dengan penuh rasional..
moga semuanya akan pulih kembali
doakanlah yang terbaik untukku dan keluargaku yang terlalu muda ini....
.......................................


**thanx pada semua yang mengambil berat**



Thursday, March 19, 2009

betapa hancurnya hatiku....

sungguh2 hancur berkecai hatiku
kepercayaan 110% yang aku beri rupenye masih belum cukup
kufikirkan sudah cukup kuberikan segala-galanya
rupanya masih ada yang kurang
masih ada ruang untuknya meminta pada yang lain............

ah!!

apa hakmu ke atasnya??
fikirkan kembali
ada insan yang lebih berhak daripadamu...
kau juga membina kebahagiaan diatas kepura-puraan
kembalilah kepada yang menyintai
tumpukanlah sepenuh kasih sayangmu padanya
lemparkanla keluh kesah yang menghimpit dada
lapangkanlah dadamu dari segala sengketa
lupakanlah kenangan silam yang membelenggu
penuhilah dengan cinta dan kasih sayangmu itu
didiklah insan baru itu..
pasti kau akan dapat hasilnya nanti
percayalah kasih sayang si "dia" itu lebih mutlak


3 bulan sudah ^_^

pejam celik pejam celik..kelip2 mate banyak2 kali dah 3 bulan aku dalam married life huhuhu
it is a wonderful life but still challenging ^_^
still alot of things to learn and understand
moga2 rumah tangga kami akan sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayangNYA
still waiting for our beutiful prince n princess
i'm soooooo happy with my life now!!
thank you so much Allah!


Wednesday, March 18, 2009

Selamat Pengantin Baru sahabatku~

hmm.. sedar tak sedar dah masuk bulan ke3, 2009. skang ni pulak minggu cuti sekolah, berderet2la jemputan kawen huhu sampai serba salah jadinye.. klu semua kenduri tu boleh sekali pegi, satu jalan sume senangla nak arrange, tapi dah klu 1 kat ipoh, 1 kat seremban pastu dua2 pon kawan... cane?? aduhai.... sahabat2ku yang dah menjemputku ku majlis korang dan aku tak dapat nak menyibukkan diri kat majlis korang tu... aku mintak maap sesangat ye.. ampun!!! nanti kemudian2la aku wat special delivery wedding gift kat umah korang hehehe

pastu semalam aku dapat lagik jemputan kawen, alhamdulillah sampai jugak jodoh kawan aku sorang ni... kawan baik aku time skola menengah dulu.. SARAH MARIA IZUMA aka TOYHA yang akan melangsungkan perkahwinan 4 April ni kat jerantut. sangat happy bile dgr kwn2 nak kawen :) lagi happy sebab en suami dah kasik green lite utk pegi hehehe.. tapi yang tak besnye die tak ikot sebab ade program akikah kat perodua yang die wajib attend.. huhu

so, buat semua sahabatku yang sudah melangsungkan perkahwinan dan yang akan melangsungkan perkahwinan, aku doakan korang sume berbahagia hingga ke akhir hayat, moga rumah tangga kalian yang terbina ini akan sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayang ALLAH SWT insyaAllah..

SELAMAT PENGANTIN BARU!!!

tak lupe gak buat qama yang baru bertunang last week.. huhu tak dapat g jugak..

Tuesday, March 17, 2009

kene TAG sudah~

TAG frm eus
...........................
Go to your photos folder in your computer..
Go to the 6th folder of photos..
Go to the 6th picture in that folder..
Put the picture on your blog and a description of it..
Invite six friends to join the challenge..
Link them in your blog and let them know they have been challenged!
....................................


untuk menyempurnakan TAG ini, aku menyelongkar deretan folder dalam gambar nilah hasilnye ^_^


picture taken during LAMAN 2008 kat Taman Tasik Perdana KL.. hasil penat lelah aku terasa berbaloi bile dapat MERIT AWARD untuk design garden ni hehehe.. sawah padi tu women-made taw! sebabnye aku yang buat.. bermandi lumpur semata-mata nak buat padi atas bukit!! hahaha
<-- ini bukti award tu yerk hehehe [nak gak tayang tuuuu]

ramai visitors tak caye tu anak padi betul!! sume cakap tu plastik... huhuhu penat taw aku bercucuk tanam nak kasi real sawah padi tuh.. ~_~
......................


tamolah TAG sesape..


sebab aku ngah bz sbenanye


saje curik tulang jap ~ngeee~

Monday, March 16, 2009

[MU vs LIVERPOOL] vs [Balik kg]


weekend mggu lps aku dah janji ngan mak nak balik kg, nak g kenduri kazen.. wajib pegi tu sebab makcik dah bertungkus lumus tolong mase wedding aku aritu.. dah cakap ngan hubby pasal kenduri tu n hubby kate ok.. hati berbunga2 dapat balik kg lagi walaupon baru je balik.. hehe biasela klu dah name anak bongsu tu.. ngee~

tapi hubby cakap balik sabtu petang sebab kene g keje dulu pagi, i said oklah no problem sebab kenduri ari ahad..
................

***conversation antara aku ngan hubby hari jumaat ptg***

hubby~ "yang, kite balik ari ahad pagila ye.."

aku~"ala janji nak balik sabtu?? pesal lak jadi pagi ahad lak?"
huhu.. dalam hati dah membentak marah ~_~ sebab tak tido kt kg

hubby~"ade game EPLla mlm tu MU vs LIVERPOOL"
aku dah agak dah... aku sangat marah mase tu huu

aku~"ape de hal? tgk jela kat kg.. same jugak "
aku dah mula tarik muka ngan hubby

hubby~"kt kg mesti nak tgk AF mase tuuuuu!"
aduhai.....

..................................


malam ahad tu dgn tak rela aku masih kat umah tgk MU vs LIVERPOOL... sepanjang game tu aku tak bercakap.. bosan gle!! selalu buleh je layan tapi sebab ade org tak tepat janji habis hilang mood aku ~_~

sebab dah sangat bosan.. after LIVERPOOL leading 2-1 aku pon angkat bantal masuk bilik n tido!
esok paginye aku just tanye kat hubby MU menang ke?
dgn muke sedih die....

"MU kalah 4-1"

:shock:

"yeke?.tula org dah cakap balik kg sabtu... kan dah kalah MU tu sebab abg tak tepat janji!ngee~"
dalam hati aku mmg dah gelak guling2 rasenye.. hahahaha sonok MU kalah
walaupun sebenanye takde kene mengene pon antara game EPL tu ngan lambat balik kg.. hehe


***n3 diatas dikeluarkan apabila seorang isteri yang geram apabila tak dapat balik kg semata2 sebab en suami nak tgk bola.. tapi lepas tu keadaan pulih seperti sediakala.. biasela gado2 manje hahaha***

Friday, March 13, 2009

Sufiyasmin Balqis 1 tahun!

sufi from the 1st day she was born at DEMC 13/3/08

Harini birthday buah hatiku!!
Sufiyasmin Balqis sudah 1 Tahun!!
~HAPPY BIRTHDAY TO YOU~
sangat pantas masa ni...
2 minggu sudah b'day kakak
harini b'day sufi pulak...

nanti maksu suruh paksu bg hadiah ek ^_^
moga sufi membesar jadi anak yang solehah
jadi budak bijak
dgr cakap umi & ayah...
ah! rindu bangat sama budak kecil ini!!!
~_~
tak sabar nak jupe diorg..
maksu sayang sufi!

ulang tayang gambar.. hahaha :lol:

Wednesday, March 11, 2009

kabus pagi~

pagi ni mase hantar en suami nak g keje, bukak je pintu umah terkejut tgk umah kami diselubungi kabus tebal! <-- rase cam duduk kat cameron highland pulak.. ahaks ^_~

bukak pintu je terase cam bukan kat umah hikhik

selalu klu g keje dapat wat exercise mata tgk bukit2 sepanjang jalan nak kuar dari sg buaya nih.. tapi harini sume putih je.. jarak pandangan tak sampai 10 meter..

pastu ade lak pemandu2 yang sangat bijak, kedekut tamo pasang lampu, huh?! pastu membahayakan pemandu lain.. 3 - 4 kali la jugak terase cam nak kene heart attack sebab tekejut kete kat depan dah dekat ~_~



.................................

gambar2 sume diambil pada pukul 8.00 pagi kat area Bandar Baru Sg Buaya..
bile tak nampak sang matahari pagi ni bila keluar dari rumah...
terasa rindu pada cahayanya....

Tuesday, March 10, 2009

huh penat~

sepanjang hari menggodek2 blog nih.. siang malam tidak ku pedulikkan.. hahaha..
dah mengelat kat opis sambung pulak kat umah.. akhirnye siap jugak.. hehehe
maklumle untuk org2 yang kurang celik IT ni lambatle sikit bab2 nak renovate umah.. :lol:
sampai tetengah malam masih godek2 lagik huh! penat seh~
okla mase untuk tido!
hubbyku sudah mula memasamkan muka sebab sejak die balik keje tadi tade kawan nak borak hahaha <--so kene tebus salah la ngee~

Friday, March 6, 2009

org yang kita cinta vs. org yang kita suka




Didepan org yang kita cinta,
hati kita akan berdegup kencang...
tapi dihadapan org yang kita suka,
hati kita akan lebih gembira...

Jikalau kita lihat didalam mata org yang kita cinta,
kita akan kaku....
Tapi jikalau kita melihat kedalam mata org yang kita suka,
kita akan tersenyum...

Didepan org yang kita cinta,
lidah kelu untuk berkata - kata...
Didepan org yang kita suka,
lidah bebas berkata apa sahaja....

Didepan org yang kita cinta,
Kita menjadi malu....

Didepan org yang kita suka,
kita akan tunjukkan imej sebenar...
Kita tidak boleh merenung mata org yang kita cinta....
Tapi kita selalu merenug mata orang kita suka...

Bila org yang kita cinta menangis,
kita akan turut menangis...
Bila org yang kita suka menangis,
kita akan membuat dia gembira...

Didepan org yang kita cinta,
musim sentiasa berbunga-bunga....
didepan org yang kita suka,
musim itu cuma berangin sahaja.....

Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...

Jadi,
jikalau kita berhenti menyukai seseorg yang kita suka...
seumpama kita membuang telinga...
tapi jika kita cuba menutup mata..
CINTA berubah menjadi air mata...

..............


Monday, March 2, 2009

interview~

gambar hiasan ihsan pakcik google ^_^

esok 3/3/09 i ade interview..
job interview kat majlis daerah hulu selangor... huhu
da lame tak g interview nih rase cam ngeri laks.. hahahah
cam banyak je kupu2 berterbangan dalam perut ~_~
moga2 aku dapatle job neh.. dapatle bertukar angin dari sektor swasta ke government servant ^_^
doakan aku ek.. mekasih sume

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"