Friday, February 27, 2009

~selamat ulang tahun sayang~

harini bday dini..
dah besar anak aku ni
rasenye baru semalam die kecik lagi
nangis melalak sampai satu tmn dgr
tapi bile org tgk saiz babynye
tak madan ngan suara!hahaha
hmm rindunye kat diorg adik beradik
lame tak main ngan sufi n dini
sori.. maksu takle selalu kesana skang
maksu dah dok jauh..
sedar tak sedar dah genap 3 tahun dini
HAPPY BIRTHDAY SAYANG!
jgn nakal2
dgr cakap umi dgn ayah
jadi budak bijak..
maksu sayang dini...mmmmuah!

Wednesday, February 25, 2009

gara-gara voucher RM1000~



ewah duit!! duit itew hanya hiasan ye kawan2.. bukan utk dihadiahkan pada sesiapa ^_^ skang dah tade pon rasenye not RM1000.. keke.. just nak citer peristiwa berkenaan nilai RM1000 ni jek ^_~


kelmarin pegi melawat giant kota damansara<--maklumle plg dkt ngan opis dgn tujuan murni nak isi almari ngan fridge kat umah yang dah hampir kosong tu.. heh.. after selesai soping brg2 dapur aku nak terus balik tapi teringat en suami kirim donut J'Co.. disebabkan aku ni jarang g giant ni dok melilaule carik kedai J'Co tuh..


sedang asyik melilau carik kedai tu...

"kak..kak.. kami ade bagi cawan spongebob free ni.. akak nak tak?"


ish mamat mane la pulak menyibuk ni.. mesti salesman nak jual brg.. tapi sebab mood aku ok time tu aku layan kan aje.. "cawan ape??"

penjual itew "kami ade promotion sket kak tapi kene isik borg dulu"
aku agak dah.. huhu tapi tah kenape aku gla jugak <--nila bahaye klu soping sorg2 tanpa en suami.. suke menyinggah!! pastu sibukla die pomot induction cooker, microwave, vacuum, air purifier n blablabla. tapi sume harge 2K dan ke atas <--gilo apo? takdenye en suami tu akan benarkan aku beli sesuka hati.. dkt 15 minit die pomot aku cume kate aku nak cawan tu pastu aku nak balik.. dah nak maghrib.. mmg pon jam dah 730 time tu..

pastu diorg pon ckp dlm kotak cwn tu ade 2 kupon samade 100/300<--tapi selalunye yang 300 tu pon susah nak dapat. aku pon ok je lah. so aku bukak 1 = kupon rm 100 n die terus cop, tapi yg 2nd die tlg bukak.. tapi die terus senyap tgk kupon tu n mamat tu pandang supervisor die <--yg kebetulan ade kat ctu.. supervisor tu pon tekejut.. aku tanye kenape? die terus pusingkan kupon tu n tunjuk..

hah??!! rm1000

mamat tu terus call bos die confirmkan psl voucher tu, siap bace bar code blakang kupon tu.. n keputusannye...

betul aku mmg dapat voucher RM1000 tuh <--kupon ni cume ade 10 je 1 malaysia huhu.. n diorg suruh aku pilih brg2 yang diorg ade tula.. tapi sebab en suami tade aku tak berani kasik keputusan.. tak amik rugi sebab bukan senang nk dpt voucher banyak cenggitu.. brg2 die adalah

energy waterfilter = RM2400++



microwave oven = RM3500++


air purifier = 2500++



induction cooker =RM3200++

vacuum = RM2700++

aku masih berpikir2 lagi nak beli ke tidak.. nak beli mahalle pulak.. tak beli rugi tak pki voucher tuh...cemane ek??

Thursday, February 19, 2009

khabar duka~

belum sudah satu episod duka berlalu.. keluarga kami sekali lagi menempuhi episod kehilangan.. wak <--nama panggilan pakcik yg diserang angin ahmar isnin lepas telah kembali ke rahmatullah pukul 5.45petang semalam.. *_* alfatihah ke atas almarhum moga ditempatkan bersama2 org yang beriman.. insyaAllah..

minggu ni keluarga kami kehilangan 2 org yang kami sayangi.. masih terngiang2 lagi rasenye kenangan bila kali terakhir kami berkumpul bersama... tapi aku tetap bersyukur masih sempat menziarah arwah ketika masih di hospital.. mujur aku tidak bertangguh, after ofis terus bergegas ke hospital di kampung<--2 jam perjalanan dari rumah aku & aku yg drive coz en suami takle drive mlm.. sebak sungguh bila tgk wak dalam keadaan mcm tu.. bernafas dengan pertolongan mesin.. hanya air mata mengalir bila kami berbisik di telinganya.. ~_~ kami hanya mampu berdoa yang terbaik untuknya.. mlm tu jugak aku dgn en suami bergegas pulang ke rawang sebab en suami ada tugasan penting esoknya.. aku drive sepanjang jln.. sgt penat dan mengantuk tapi kuatkan jugak diri..

esknya aku cuti..lepas zohor dapat sms dari kakak "wak dah dibwk keluar. hospital mintak wak dibwk balik, keadaan dah tak stabil..doakan wak dipermudahkan". aku doakan dari jauh moga2 wak selamat.. tapi janjinya dgn Allah telah sampai.. pukul 615 kakak call bagitau wak dah takde.. innalillahiwainnalillahirajiun....

aku terus call en suami ajak balik..<--mlgnye tak dpt reach!!uhh! kenape saat mcm ni die hilang pulak?? aku terus siapkan semua baju2 dia n terus ke kilang, otw kesana berpuluh2 miscall aku buat. dan lepas tu terus ke kampung....

sampai di kampung aku terus ke rumah wak<--tak singgah rumah dulu pun.. mak pon dah ade kat sane.. baca yasin kat sebelah jenazah arwah wak.. aku terus buka penutup muka wak nak tgk wak buat kali terakhir.. sejuk hati bila tgk arwah seolah2 tersenyum, berseri2 mukanya.. alhamdulillah.. lepas tu aku duduk sebelah mak, baca yasin sedekahkan untuk arwah..

moga arwah ditempatkan bersama2 org yang beriman.. amin

Tuesday, February 17, 2009

ketentuan Allah~

sudah ketentuan Allah~ sekiranya DIA inginkan hambanya kembali.. janjinya itu pasti kan terjadi.. baru je dapat khabar dari kakak yang nenek saudara telah tiada ~_~ jenazah telah selamat dikebumikan..

ahh! ralat rasanya! aku tak sempat balik menziarah.. satu lagi khabar duka, pakcik ::abg sulung mak:: diserang strok! sekali lagi.. kali ni keadaan pakcik sangat tenat.. perlukan bantuan oksigen.. kami akan balik secepat mungkin takut2 kami tak berpeluang menziarah..

sebenarnya malam tadi baru je telefon mak kat kg.. bertanya khabar mak.. dah lame sangat rasenye tak balik kg.. mak cerita pakcik dimasukkan ke wad sebab strok, tak sedar.. tapi bile mak bisik yang die dtg melawat, hanya air mata yang mengalir, ::uhh! sebak sungguh dgr.. aku nekad nak balik kg jugak this week wlaupun en suami mesti keje, takpela aku boleh drive sendiri balik:: lepas tu mak jugak khabarkan nenek saudara tenat, kerap meracau memanggil nama2 org yang dah tiada ::nampaknye Allah lebih menyayangi nenek, harini janjinya telah sampai belum sempat kami pergi menziarah:: nenek meracau rupanya petanda dia akan pergi meninggalkan kami.

kali ni aku takkan bertangguh utk pergi menziarah pakcik, aku tak mahu rase terkilan lagi dek kerana suka bertangguh ::sebelum ni aku terkilan kerana tidak berkesempatan bertemu dgn bakal ibu mertua sebelum ibu pergi... semuanya kerana aku bertangguh!::

thanx a lot en. chikozawa~

akhirnye setelah 2 bulan.. aku dah dapat finalizekan layout utk custom album aku ^_^ kesian kat photographer, dapat client yang sedikit fussy cam aku ni keh.. keh.. :: maap ye adi:: so ngan excitednye ku publishkan albumku itu hari ini.. :: walaupun the real album aku belum dapat.. heh::







credit to en chikozawa for the marvellous job! i'm happy!! ^_^
http://www.ahzadesign.blogspot.com/ <--buat iklan jap ngeee~
pada yang berminat silela tgk pakej yang encik ni ade kat page die ek!
he's fren of mine yang sangat berbakat n easy to work with..
moga en chikozawa akan terus sukses! chaiyok!!

Monday, February 16, 2009

xtvt bermalas-malasan di opis

gambar sebelum

gambar selepas
main2 ngan gambar sufi.. heheh..


mengedit gambar kat atas nile xtvt aku harini... hahaha selambe je bermalas - malasan di opis... rindunye kat anak aku sorang ni.. dah sebulan rasenye tak jupe huhu... klu tak dulu hari2 boleh main2 ngan die.. tgk gelagat diorang adik beradik.. tension2 kat ofis pon hilang serta merta bile dah balik umah.. ahh! rindu bangat sama mereka! ~_~

Friday, February 13, 2009

--Hutan Kita-- KIARA our forest

this weekend dah ade xtvt!! heheh. semalam kak pah a.k.a my boss ajak tolong die untuk program ni.. Hutan Kita(KIARA) - our forest <-- ade masuk buletin utama ari rabu klu tak silap.heh under ILAM (Institut of Landscape Architect Malaysia), Jabatan Landskap Negara n Malaysian Landscape Advisory panel yang dipengerusikan oleh Datin Seri Jeanne Abdullah. idea untuk buat reforestation program ni pn dtg dari beliau & location yang dipilih kat Bukit Kiara <--one of the green lung yang masih tinggal kat KL nih
program ni terbuka pada semua pihak,tak kirela korporat ke, public people cam kite2 ni ke, smua blh join. the more we plant the more oxygen we will get kan.. hehe .. 1 pokok RM 60 <--termasuk cost maintenance, supply trees, replanting(klu mati) dlm mase 3 tahun ::murah kan?! n yang bestnye kite boleh letak name kite kat pokok ni taw! pokok2 ni macam2 jenis, n semua native species<-- species yang mmg asalnye dari malaysia so besides greening our earth kite boleh kenal ngan species2 yang kite tak penah kenal pon before this.. ::aku yang keje kene kenal spesis pokok pon ade yang kantoi lagi.. hahaha::
maybe with this little effort from us now, will help our kids in the future.. who knows??
ni sikit2 la i copy n tempekla dari newsletter program ni::tapi malas nak translate ^_~::
Contributors to Hutan Kita Kiara will receive
  • a plaque/commemorative inscription with ur name nn organization placed at the planting plots n within the park <--wah glemer u!!
  • Ownership of the trees. our name n details of ur contribution will be entered in Registration Books <--nile yang i dok bagitau tadi
  • Certificate of Participation <--tgk ade sijil lagik.. hiks
  • Tax - Exemption incentives
  • For Individuals - can commemorate meaningful events such as birthdays, anniversaries, weddings etc <--tgk! kan i dah kate program ni specials ^_^
  • the most important!! our trees will be preserved!<--mane tau umo kite tak panjang pokok ni insyaAllah ade lagi heheh
oklah..
pada yang berminat nak tau amendela menatang hutan kita nih sile2la jenguk kat link ni ye

Thursday, February 12, 2009

cinta tidak harus berbentuk bunga~

malam tadi pas dah lelah melayan bosan.. en suami pulak balik lambat.. banyak keje katenye.. aku pon layan tv3, start 360 - Bersamamu - layan 8tv jap - ALLY ::tang rancangan ALLY ni aku nak story heheh::
diorg dok diskas psl CINTA SEJATI wujud ke tak?? wujud kot.. ^_^ cumenye cinta sejati tak semestinya cinta sesama manusia kan.. it can be anything.. depends kite nak interprete <--betul ke eja?

so pagi ni aku jalan2 g page ALLY tuh n jupe 1 comment yang menarik pasal topik cinta sejati ni.. so aku pon pinjam n tepek kat umah aku ni.. pinjam ek cik/pn anisz 2009 hehe


CINTA TIDAK HARUS BERBENTUK BUNGA
Aku mencintai suamiku kerana sifatnya yang semulajadi dan aku begitu menyukai perasaan hangat yang muncul di hati ketika bersandar di bahunya yang bidang.Tiga tahun dalam alam perkenalan, dan dua tahun dalam alam perkahwinan, harus aku akui bahawa aku mulai rasa bosan dan lelah dengan kehidupan berumahtangga dengannya dan alasan-alasan mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Aku seorang wanita yang berjiwa sentimental dan benar2 sensitif serta berperasaan halus. Aku merindui saat-saat romantis seperti seorang anak yang menginginkan belaian. Tetapi semua itu tidak lagi aku perolehi. Suamiku jauh berbeza dari apa yang aku harapkan dulu. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah memusnahkan semua harapan tentang kehidupan cinta yang ideal. Suatu hari, aku beranikan diri untuk menyatakan keputusan untuk bercerai. “Mengapa?”, dia bertanya dengan terkejut. “Aku lelah, kamu tidak pernah memberikan cinta yang aku inginkan” Dia terdiam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak. Kekecewaan aku semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang dapat aku harapkan darinya? Dan akhirnya dia bertanya, “Apa yang dapat aku lakukan untuk mengubah fikiranmu?”. Aku menatap matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan, “Aku ada satu pertanyaan, jika kau dapat menemui jawapannya, aku akan mengubah fikiranku: Seandainya, aku menyukai setangkai bunga indah yang ada di tebing gunung dan kita berdua tahu jika kau memanjat gunung itu, kau akan mati. Apakah kau akan melakukannya untukku?” Dia termenung dan akhirnya berkata, “Aku akan memberikan jawapannya esok.” Hatiku langsung gundah mendengar reaksinya. Keesokan paginya, suamiku tiada di rumah, dan aku menemui selembar kertas dengan coretan tangannya di bawah sebuah gelas yang berisi susu hangat yang bertulis… “Sayang, aku tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan aku untuk menjelaskan alasannya.” Kalimat pertama ini menghancurkan hatiku. Aku lantas terus membacanya. “Sayang, kau biasa menggunakan komputer dan selalu menghadapi masalah kerosakan program di dalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Aku harus memberikan jari-jariku supaya dapat membantumu dan memperbaiki programnya.” “Kau selalu lupa membawa kunci rumah ketika keluar rumah, dan aku harus memberikan kakiku supaya dapat menendang pintu, dan membukakan pintu untukmu ketika pulang.” “Kamu suka jalan2 ke luar kota tetapi selalu sesat di tempat-tempat baru kamu kunjungi, Aku harus menunggu di rumah agar dapat memberikan mataku untuk mengarahkan jalan untukmu.” “Kamu selalu kelelahan pada waktu ‘teman baikmu’ datang setiap bulan, dan aku harus memberikan tanganku untuk memicit kakimu yang kebas.” “Kamu seorang yg suka diam di rumah, dan aku selalu khuatir kamu akan menjadi ‘aneh’. Dan aku harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkanmu di rumah atau meminjamkan lidahku untuk menceritakan hal-hal lucu yang aku alami.” “Kamu selalu menatap komputermu, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan matamu, aku harus menjaga mataku agar ketika kita tua nanti, aku masih dapat menolong memotong kukumu dan mencabuti ubanmu.” “Tanganku akan memegang tanganmu, membimbingmu menyusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna2 bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu”. “Tetapi sayangku, aku tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, aku tidak sanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematianku.” “Sayangku, aku tahu, di luar sana ada banyak orang yang mampu mencintaimu lebih dari aku mencintaimu.” “Untuk itu sayangku, jika semua yang telah kuberikan dengan tanganku, kakiku, mataku, tidak cukup bagimu. Aku tidak dapat menahan dirimu mencari tangan, kaki, dan mata lain yang dapat membahagiakanmu.” Air mataku jatuh di atas tulisannya dan membuat tintanya menjadi kabur, tetapi aku tetap berusaha untuk membaca selanjutnya… “Dan sekarang, sayangku, kamu telah selesai membaca jawapanku. Jika kau berpuas hati dengan semua jawaban ini, dan tetap menginginkanku untuk tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, aku sekarang sedang berdiri di luar pintu menunggu jawapanmu.” “Jika kamu tidak puas, sayangku, biarkan aku masuk untuk mengambil barang-barangku, dan aku tidak akan menyusahkan hidupmu. Percayalah, kebahagiaanku adalah apabila kau bahagia.”. Aku segera berlari membuka pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah keliru sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaanku. Oh, kini baru aku tahu, tidak ada orang lain yang pernah mencintaiku lebih dari dia mencintaiku. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasakan pasangan kita tidak dapat memberikan cinta dalam bentuk yang kita inginkan, maka cinta itu sesungguhnya telah hadir dalam bentuk lain yang tidak pernah kita bayangkan sebelumnya. Seringkali yang kita perlukan adalah memahami bentuk cinta dari pasangan kita, dan bukan mengharapkan bentuk tertentu kerana cinta tidak selalu harus berbentuk “bunga”.
anisz2009
so sendiri pikirla kot... heh

Wednesday, February 11, 2009

Panasnyeee

hurm.. panasnye hari!! ekon opis pon dah tak rase nih.. check sket temp~ hah?! 16degree dah?? fan pon dah full..aduyai.. paneh gile ni *_*


tapi kan.. aku tgk org dalam opis ni selambe jek.. takde lak bising2 ckp panas.. ke aku jerk yang kepanasan ni?? confused ah.. tapi betulla kepanasan maksimum aku rase.. semalam turun pj anta doc kat PKNS time balik dlm kete aku dah rase semacam jek. ekon kete jgn ckp ah, full dah aku belasah tapi tau la klu kancil cumel aku tu psg ekon kuat2 alamatla kete aku jadi lembap lalu menyedut minyak laju sesedap rase::utk mengelakkan menyesal dikemudian hari lalu aku slowkan ekon. dan gune teknik mindset hahaha pk psal tpt2 sejuk.. kot2la menjadik! hikhik:: padahal tak rase amende pon.. panas lagi ade, sampai pening kepala rase nak muntah time drive tuh!! camne?!


arini pulak dok ulang alik g site kat depan opis ni, tgk diorg wat concrete stamping, check kaler betul dak.. pastu tggu org M&E dtg igtkan jumaat ni dah boleh lay concrete utk dataran sekali tak boleh da..... sebab, nak masuk utk lay cable uplight.. ::huhu kacau betulla! tula aritu aku dah ckp psg uplight, tapi diorg ni degil! hish..hish..:: makin panas aku rase dahle kat luo panas, ni dalam pon rase nak terbakar *_*


tapi kan..


aku rase dunia ni dah makin tak sihatla.. dah makin banyak penyakitnye... dah macam2 'mother nature' dah buat nak bagitau diorg ni dah makin tak sihat.. skang ni kat mane2 pon cuaca pelik2 je kan.. tghari panas gile alih2 ptg leh hujan selebat2nye.. tpt yang tak pernah turun salji pon boleh tetibe turun salji.. hujan ribut selalu jadi, banjir yang tak disangka, belum masuk tanah runtuh kat mane2 je, stable slope pon tak terkecuali, sedangkan gua batu kapur yang selame ni tak pernah runtuh pon boleh runtuh cam kat ipoh baru2 ni.. huhu dunia dan alam semulajadi dah makin tua dan makin lantang bersuara nak mengingatkan khalifah2 atas mukabumi ni akan tanggungjawab masing2 untuk sama2 jaga kesihatan alam kite ni..


walaumacamane manusia ni ada teknologi canggih, tetap tak boleh nak mengatasi kuasa mother nature iaitu kuasa Allah yang Maha Esa masyaAllah!! rasenye belum terlambat kite nak igt balik tanggungjawab kita pada alam ni kan. Jaga mereka macam kita jaga keluarga sendiri.. jgn sebab kite byr tax tiap2 tahun jadi lesen kite nak buang sampah sesuka hati sebab nak kasi keje kat tukang sapu.. apelah salahnye klu kite same2 jaga alam kite yang satu ni.. tak payah nak harap kat org lain je....


Monday, February 9, 2009

weekend yang panjang~

sabtu..ahad...isnin.. panjang cuti weekend nih, memula dah plan baiiik punye ngan kakak

plannye kami nak balik kg sesame pastu melawat family kakak kat taiping, sejak kawen belum pernah kesana lagi...

tapi malangnye...

encik suami tak setujula pulak, katenye tak cuti ari isnin! hua!! nak balik kg! pelik kan? keje kat selangor tapi thaipusam tak cuti.. sebabnye.. perodua dah kumpul semua public holiday yg bersepah2 tu jadi satu time thn baru cina. sebab tula diorg dapat cuti seminggu aritu, dan akibatnye aku kebosanan kat umah arinila lebih2 lagi *_*

xtvt hari ni..

keje umah::done:: basuh kain::done:: masak::tak masak pon sebab en suami keje..hahah:: ape lagi nak buat?? hmm kemas stor::baru je siap..fuh! banyak rupenye khazanah dalam stor tu tah tahun bile punye pon ade..:: stock brg dapur::huhu tak yah check pon sebab semua dh out of stock! huhu.. baru nak kuar arini after en suami balik keje::

layan tv jp sambil g jln2 ngan pakcik google carik resepi nak masak malam ni ^_^ ::inile bahana bile org yang tak pandai masak.. dulu2 mase belum kawen mak suruh belajar masak liat.. skang dah kawen padan muka! mende simple pon tgk resepi~_~:: tapi takpela kan yang penting berusaha belajar masak untuk encik suami ngee~

Thursday, February 5, 2009

gelagat kat opis ^_~

Bila boss tak ada di ofis: MyEm0.CoM

Bila boss panggil: MyEm0.CoM

Bila kene attend meeting: MyEm0.CoM

Bila boss suruh gi training: MyEm0.CoM

Bila time tea break: MyEm0.CoM

Bila nk dekat2 pukul 5ptg: MyEm0.CoM

Bila esok hari cuti: MyEm0.CoM

Bila dpt 'assignment' baru dr boss: MyEm0.CoM

Bila 'assignment' yg boss bg susah giler nk buat: MyEm0.CoM

Bila dpt tau adalah mustahil untuk siapkn 'assignment' boss: MyEm0.CoM

OT untuk 2 jam:MyEm0.CoM

OT untuk satu malam: MyEm0.CoM

Boss suruh kita buat OT waktu weekend:MyEm0.CoM

Bila dah terbuat silap: MyEm0.CoM

Bila berjaya 'perform' sikit jer: MyEm0.CoM

Bila gagal, kecewa nk mati: MyEm0.CoM

Bila org finance lambat byr claim staff: MyEm0.CoM

Bila dpt tau takder BONUS tahun nih: MyEm0.CoM

comel mende alah ni... betul2 wat aku gelak besar hikhik.. lega rasenye dapat mengubat sikit hati ni.. tapi malangnye bile aku masukkan dalam entry ni mende alah ni takle gerak2 pulak ~_~ maap ye semua!!

Wednesday, February 4, 2009

Setiap wanita itu cantik~



Allah S.W.T berfirman:
"Ketika AKU menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi sorang yang istimewa. AKU membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan"

"AKU memberikan kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang sering datang dari anak - anaknya"

"AKU memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang - orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh"

"AKU memberinya kepekaan untuk mencintai anak - anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakitkan hatinya."

"AKU memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"AKU memberinya kebijaksanaanuntuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapikadang menguji kekuatan dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia diperlukan."

~Kecantikan seorang wanita itu bukanlah dari pakaian yang dikenakan, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada.~

Monday, February 2, 2009

orang yang kita sayang~


"selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita dalam keadaan teruji..
selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita terkeliru..
selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita terluka..
selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita terkilan..
selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis....

dan selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan ianya hadir bila memerlukan dan
pergi meninggalkan pesan.............."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"