Thursday, January 29, 2009

cuaks ~_~

huh semalam aku melalui saat yang men'cuak'kan (wujud ke perkataan ni??) .. whateverlah.. ptg semalam after keje aku g umah kak aku kat menjalara, anta kain. lagipun hubby aku balik lewat sebab ade function, so after dah dapat green lite aku gla umah kak aku.. jalan2 skali ngee~
before tu singgah petronas isik minyak, sampai sane je, aik?? cip takle bace?? ish2 kad lak mengada2 selalu buleh je pakai dan disebabkan kad aku problem kenela bayo cash kat kaunter.. sambil tu beli air mineral sekali. pastu mcm biasela terusla ke kete nak pump minyak.

time sampai kat kete aku perasan somthing.. tgn aku rase ringan jek.. pesal ek?? belek punye belek..... alamak, cincin tunang aku takde!! mati aku!! mane pulak cicirnye ni! *_* abesla aku.. ape aku nak cakap kat hubby aku ni.. #&%@ dah membebel2 menyumpah2 dalam ati, salahkan diri sendiri yang sangat careless!!

ape lagi aku kelam kabutla carik balik cincin aku tuh.. aku yakin sangat cicir kat ctu, aku ikut balik jln aku nak bayo kat kaunter tadi, g balik kat petisejuk tu sume, tapi ....takde!! 2-3 kali aku kuar masuk kedai.. budak kat dalam tu pon tolong carik.. handbag dah puas aku selongkar, seat kat kete pon aku bongkar kot2 terselit.. dalam mase yang same otak ligat pk ape nak cakap kat hubby.. matila aku!! mmg harga cincin tak seberapa tapi sentimental value yang penting!

last skali aku nekad last check aku g ikut balik jalan tu, masuk kedai, keluar balik, takde..... sampai kat pump aku belek sume penjuru, sume ruang kot2 terjatuh dan termasuk ke situ, dan... alhamdulillah, instinct aku tak salah.. aku jumpe balik cincin aku!! ^_^ ALHAMDULILLAH SYUKUR!! syukur pada ALLAH sebab cincin ni masih rezeki aku..
so lepas tu aku meneruskan perjalanan ke rumah kakak aku dengan perasaan sangat lega!... aku tak citer lagi ngan hubby pasal benda ni.. leh tak bagi alasan ni nak mintak cincin baru yang kecik sikit so takla cicir lagi ngeee~

Wednesday, January 28, 2009

fening lalat

Huhu holiday mood is over!! aduhai! pagi2 dah nak kene attend site meeting ~_~ semalam time coti pun still kene prepare minutes utk meting pagi ni, mane nak prepare drawing lagi.. aku wat gak keje kat umah walaupun hati sangat berat utk buat..en suami pon dah bising2 sebab asik bwk keje balik umah.. tapi ape nak buat.. its my duty, nak settle kat opis mmgle tak menyempatnye

masuk meting macam2 amendmend kene buat, susah rupenye pojek management neh kupikirkan senang.. skang baru tau cemane teruknye jadi consultant yang nak handle all the contractors huh! documentation lagi.. wa!wa!wa!

Monday, January 26, 2009

interior design??

hari ni 1st day of chinese new year! gong xi fa cai to those who celebrate!
cuti panjang nih.. ape nak buat ek?! 2 hari dah kuhabiskan dengan kemas umah, basuh kain::manual ok.. sebab hubby belum sempat nak g beli mesin basuh ~_~ penat weh.. sebab dah terbiasa campak2 je dalam mesin:: umah dah seminggu duduk tapi tak sempat nak wat ape.. maklumla keje, g pagi balik malam.. bile masela nak mengemasnye.. wat pejam mate sudah.. hikhik

so dalam 2 hari ni dh berkira2 concept ape aku nak buat utk interior decor nih.. hmm kebetulan terjupe lak catalog 'cik kiah' kat dalam kete.. menarik gak nih aku pon dah lame tak g melawat 'cik kiah' tu even sebenanye ikea tu bukannye jauh sgt dari opis.. tapi mengenangkan poketku yang sedah menipis ku lupekanla hasrat nak melawat cik kiah buat sementara waktu.. hikhik.. ::ngah berkire2 nak pujuk en suami g melawat cik kiah next weekend!! hehe:: sebab en suami kene kejela walaupun perodua shut down seminggu.. tak aci tul! org len sedap2 balik kg, tp en suami tetap kene keje *_*

ape merepek ni.. citer umahnye tak abih gak lagi.. tapi aku rase just nak wat sweet simple deco kat umah ni.. sesuaila ngan kami!! maklumle newly weds couple ^_^ lagipun aku ni bukan jenis suke crowded2 neh.. better simple but really nice for us hehe.. colour 4 d time being i prefer citrus color.. hijau ngan oren.. bleh?? tapi tak tanye en suami lagila..mintak2la en suami tak kisah ngeee~

byknye brg kene beli.. peningle nak run budget this mth.. hmm okla nak menyambung wat keje.. daaaaaaa

Sunday, January 25, 2009

~hello to my new married life (^_^)~

lamenye tak post dalam nih.. bz bangat!! cuti kawen je dah makan 2 minggu.. hahahah.. macam tak caye pon ade dah jadi suri hidup kepada seorang lelaki yang selama 5 tahun ni cume kite tau ape yang kite nampak. skang dah kene spent the rest of our life dengan die.. huhuh sound's scary kan?! but the bright side is he's the one choosen to complete my life! for me to share every single thing, every single moments.. so sweet ^_^ LOVE U SO MUCH DEAR!
tapi bukan senang kami nak disatukan.. sampai satu tahap aku rase nak cancel je majlis tu (*_*)! mmg kenangan yang aku bawak sampai mati.. cerita kat anak2 nanti :lol: mule2 semua yang di plan berjalan lancar.. aku balik seminggu awal nak settle semua kat kg.. hias bilik pengantin sendiri dari panjat kusi nak gantung langsir kat dinding, letak bunga, sampaila pasang manik utk langsir katil tapi puas hatila sebab hasil tangan sendiri! heheh puji diri sendiri nih kekeke..
tapi disebalik tu banyaknye insiden2 tak diingini jadi sebelum majlis ~_~ start ngan khamis petang (18/12/08) lembu yang nak dikorbankan hampir nak membunuh pakcik aku sebab tetibe die mengamuk time nak turunkan dari atas lori, tekejut aku sebab tetibe kakak aku lari masuk umah kelam kabut mintak minyak gamat sebab dada pakcik aku luka kene tanduk ngan lembu tuh! sib baikla tak teruk.. fuh lega
abih satu bab..
petang tu jugak si pembuat pelamin idamanku sampai.. bile sampai die terkejut sebab pelamin tu tak pasang lagi pastu die cakap aku die datang wat flower arrangement jek! boleh?! mase tu menyirap darah aku rasenye.. menggigil aku tahan marah rasenye mane taknye pelamin tu satu benda pon tak pasang lagi! bile die cakap macam tu gelap dunia aku kejap... (*_*) pastu die cakap lagi kain biru pon die tak takde! ::aku mmg dah rase nak karate je die kat situ.. rase nak sepak2 nak pijak2 je die:: mase tu dah malam mane ade kedai bukak! esoknye aku nak nikah dah.. mmg aku dah nangis memikirkan nasib diri huhu tepon tunang aku pon nangis2 kat die.. mmg sedih gile.. kakak aku dah simpati gile kat aku sebab asik menangis, die pon cube nasib g pekan carikkan kain biru untuk aku, dapatla sikit mmg buat ape yang mampu jek.. kakak aku gak yang bersusah payah panjat tangga tlg pasangkan backdrop putih kat belakang.. sume mmg pk on the dot.. si pembuat pelamin tu hanya melihat sahaja ape yang kami buat.. geram betul aku! dipendekkan cerita esoknye mak andam aku sampai die bawak kain biru lagi n tlg adjust ape yang patut.. dan akhirnye nila hasilnye pelamin anganku yang tak jadi -_-
hari yang same jugak suare aku hilang.. bunyi dah macam itik serati jek.. tapi tu sume aku terima dengan tabah.... aku tido pon air mate tak kering lagi!!

esoknye sampailah hari yang aku tunggu selama 25 tahun.. aku akan bertukar status! 19/12/2008 hari kami disatukan.. pagi tu semuanya ok.. tade ape yang berlaku.. dah double check ngan tok kadi sume.. akad nikah after solat jumaat.. betul2 sebelum solat jumaat satu lagi dugaan datang utk aku, time aku ngah make up aku dgr anak sedara aku (tasha) menjerit2 pggl abg ipar aku.. org sume lari kat die tanye kenape, time tu die jerit kate kakak terpelanting! pastu die terus pengsan.. mase tu aku rase mmg gelap dunia.. aku terduduk menangis.. aku mmg give up dah.. kenape banyak sangat dugaan aku.. aku dah rase nak cancel je majlis.. semua adik beradik aku keluar mase tu jugak carik anak sedara aku yang sorg lagi (farah) yang dah terpelanting dari atas moto dan yang lagi menakutkan tatau location kat mane.!! sebab tasha pengsan sblm bagitau location tu! diorg jupe farah dalam kebun kelapa sawit, unconscious n berdarah teruk.. tgglla aku kat umah ngan mak andam sebab org lain sume g hospital termasukla cameraman aku(adi) yg tlg hanta tasha g hosp jugak. aku kuatkan hati jugak nak habiskan makeup.. tapi mmg mengalir jela airmata nii coz risaukan anak2
sampaila adi balik dari hospital bagitau farah dah sedar tapi patah bahu.. ::alhamdulillah.. lega sikit rasenye bile dapat tau diorg selamat :: after solat jumaat rombongan pengantin lelaki sampai, tapi yang aku heran dah kul 3 lebih tok kadi tak sampai2 lagi.. aku dah mule cuak, bapak aku pon time tu tak sampai lagi.. kul 330 aku mintak mak aku call tok kadi balik.. jawapannye "tok kadi kene amik! sebab kete takde!" huh time tu aku bengang giles.. pagi die kate ok sekali petang suruh amik pulak.. dahle tade org kat umah sume org kat hosp lagi yang ade cume kak aku yang ade baby.. die nekad g jugak amik tok kadi, letak baby kat riba sambil bawak kete GILE BETUL kakak aku ni.. tapi time kasih banyak kt die sebab sanggup amik risiko semata - mata untuk adik die nih.. tok kadi sampai semua dah ready.. bapak aku sampai few minutes b4 tok kadi n die belum tau 2 cucu die dah masuk hosp sebab xcident!
mase tu aku baru teringat kek hantaran terlupa nak amik!! huhu dugaan betul! tapi wat blur jela.. pihak laki bawak 11 dulang, kami balas 10 dulang.. hahaha selambe tak?


majlis start dalam kul 4.. khutbah nikah adela 15 minit.. pastu terus akad nikah.. alhamdulillah dengan sekali lafaz aku sah jadi isteri kepada encik suami yang bernama norazmi b abdul manaf. mase tu aku rase macam lega sangat! macam bebanan yang sangat berat dah terlepas.. dlm mase yang lame air mata kesyukuran mengalir... aku salam ngan mak n bapak mintak restu diorg.. akhirnya selepas segala macam dugaan kami selamat disatukan " atas nama cinta " (^_^)
20/12 - hari kami di sandingkan di atas pelamin dan alhamdulillah dah takde lagi perkara buruk yang jadi.. thanx pada kawan2 yang datang bagi support! kwn2 dari semesti~faiz[jadi bridesmaid wajibla datang kan?!hahaha], lehh n sihan, aimi n hubby, dashah, hilmi n zainor :: dari matrix melaka ~ niena, hafiz, anies n sister :: member upm ~ qama n partner, shah n partner, fab, tuan, fami n nurul:: member ofis ~ kak pah nn family, farah, ayuni, kak intan, en mus n family:: housemate ~ kak lin, kak lina, kak zie n sume yang dtg.. my abg2~hafiz n en joe yang sudi dtg walaupun layanan tak seberapa:: pada yang lain2 sory klu lupe nak mention name.. time kasih hadiah2 korang tu!! ^_^ doakan kebahagiaan kami ye!



esoknye 21/12 majlis bertandang kat slim river, alhamdulillah semua berjalan lancar... perjalanan semua selamat.. semua selamat sampai in one piece!
huih panjangnye entry kali ni.. sepanjang hari pk ayat hahaha anyway terima kasih banyak2 pada yang bagi support, yang datang, yang bertungkus lumus nak bagi yang terbaik utk hari terpenting dalam hidup aku.. thanx alot kat mak andam (tini) and husband (adi) yang jugak cameraman kami tak lupe jugak takumi (cameraman jugak..) klu korang tade tataule aku ape rupe majlis aku aritu.. thanx a lot guys!!!
okla dah panjang sangat membebel nih.. tggula ye sikit mase lagi aku uploadla pix wedding aku..:D maklumla amik dari cameraman amik mase sket ^_~

my 1st step in ^_^

a bit nervous.. 4 my 1st step inside my new house! cam best lak rase maklumla dah lame tak menceburkan diri dalam dunia penulisan ..keke

whatever it is.. i'm sooooooooooooooo happy with my new house!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

::peringatan buat pengunjung::

"segala kandungan dan sebarang pernyataan yang berada didalam blog ini adalah datang dari repekan puan empunya blog ini. segala ayat pedas, manis, masam atau masin hasil dari idea, email dan segala macam benda adalah semata2 untuk memuaskan hati beliau. kalau ada yang baik jadikanlah tauladan dan kalau yang tak baik, jadikanlah sempadan

puan empunya blog juga tidak bertanggungjawab akan kesahihan sesetengah fakta yang terpapar disini. kepercayaan adalah tanggungjawab anda sebagai pembaca"